Inloggen

Inloggen

Algemene Ledenvergadering 2017 (vrijdag 25 augustus 2017)

Op vrijdag 25 augustus 2017 wordt de Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. In de Dropbox vindt u het jaarverslag en hieronder staan aan aantal aandachtspunten voor de ALV.
  1. De plaatsingscommissie komt op maandag 14 augustus bijeen.
  2. Op basis van de ingevulde enquêtes kunnen er voorlopig vier externe achttallen en vijf (!) externe viertallen worden gevormd. De plaatsingscommissie hoopt dat er vijf externe achttallen gevormd kunnen worden, maar daarvoor zijn er nog minimaal vijf aanmeldingen nodig. Een aantal enquêtes waren nog niet ingevuld.
  3. Uit de enquête blijkt dat er geen animo is om de bestuursfuncties ‘voorzitter’ en ‘sponsorwerver’ (het voormalige PR & sponsoring) in te vullen. Het bestuur hoopt dat er leden zijn die zich alsnog kandidaat willen stellen.
  4. Uit de enquête blijkt dat er weinig animo is om een rol te spelen bij de bar op vrijdagavond. Het bestuur hoopt dat er leden zijn die bereid zijn om incidenteel te helpen.
  5. Uit de enquête blijkt dat er geen animo is om toernooidirecteur van het Open Kampioenschap van Spijkenisse, de Schaakmarathon van Spijkenisse en/of het Vierkampentoernooi van Spijkenisse te zijn. De lange termijn toekomst van deze toernooien is daarom onzeker. Het bestuur hoopt dat er leden zijn die bereid zijn om een leidende rol op zich te nemen. Simon van der Beek is bereid om de nieuwe toernooidirecteur te voorzien van advies.
Deze week bereikte ons het droevige nieuws dat op maandag 22 mei 2017 ons oud-lid Jaap van der Jagt is overleden.

Jaap is vanaf 1 augustus 1962 t/m 3 september 2015 lid van onze vereniging geweest. Ruim 53 jaar was Jaap een zeer trouwe bezoeker van onze clubavond. Zelfs als een verjaardag van familie op een clubavond was ging het schaken altijd voor. We kennen Jaap als een man met een zonnig humeur en een avontuurlijk karakter. Jaap was een goed verteller die er geen moeite mee had om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Jaap heeft op 15 jarige leeftijd van zijn oom schaken geleerd. Jaap noemde zijn speelstijl erg aanvallend, soms zelf iets te aanvallend, waardoor hij regelmatig in valkuilen van zijn tegenstanders trapte. Volgens Jaap had zijn speelstijl veel met zijn karakter te maken, en vond hij het leuk om door middel van het schaken een duel met iemand aan te gaan. Naast het schaken had Jaap als andere hobby’s o.a. kamperen, fietsen en bridgen. Wij zullen ons Jaap herinneren als een toegewijd clublid en wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

In Memoriam

Op woensdag 16 november 2016 is toch nog geheel onverwacht Martin Dresden overleden. Martin was sinds 1 januari 2009 lid van Schaakvereniging Spijkenisse.

Martin was een diepzinnige en kleurrijke man, met een overduidelijke voorkeur voor de kleur waaraan hij zijn bijnaam -Le Violet- te danken heeft. Martin vond, ondanks zijn lichamelijke ongemakken van de laatste tijd, toch altijd weer de kracht om naar onze vereniging te komen, wat aangeeft hoe veel hij van het spelletje hield. Martin kwam op onze clubavond om voor de gezelligheid een lekker potje te schaken.

Wij voelen ons vereerd dat wij Martin hebben mogen kennen voor wie hij was. We zullen Martin heel erg gaan missen.

Het bestuur en de leden van de Schaakvereniging Spijkenisse wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.