Senioren competitie

Deze week bereikte ons het droevige nieuws dat op maandag 22 mei 2017 ons oud-lid Jaap van der Jagt is overleden.

Jaap is vanaf 1 augustus 1962 t/m 3 september 2015 lid van onze vereniging geweest. Ruim 53 jaar was Jaap een zeer trouwe bezoeker van onze clubavond. Zelfs als een verjaardag van familie op een clubavond was ging het schaken altijd voor. We kennen Jaap als een man met een zonnig humeur en een avontuurlijk karakter. Jaap was een goed verteller die er geen moeite mee had om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Jaap heeft op 15 jarige leeftijd van zijn oom schaken geleerd. Jaap noemde zijn speelstijl erg aanvallend, soms zelf iets te aanvallend, waardoor hij regelmatig in valkuilen van zijn tegenstanders trapte. Volgens Jaap had zijn speelstijl veel met zijn karakter te maken, en vond hij het leuk om door middel van het schaken een duel met iemand aan te gaan. Naast het schaken had Jaap als andere hobby’s o.a. kamperen, fietsen en bridgen. Wij zullen ons Jaap herinneren als een toegewijd clublid en wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.