Per 1 september 2017 zijn de gemeente Nissewaard en Leergeld Voorne-Putten een samenwerking aangegaan met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds.
Zoals je wellicht weet heeft de gemeente Nissewaard de kindtoeslag waardoor kinderen uit een gezin met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm mee kunnen doen met leeftijdsgenoten.

De kindtoeslag is € 300,- per kind per jaar in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Voor kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar ontvangt de ouder/verzorger nog een extra nabetaling van € 100,- per kind. Stichting Leergeld Voorne-Putten helpt daarbij ook wanneer de kindtoeslag onvoldoende is.

Door de samenwerking zal een grotere groep kinderen, die in een gezin met een laag inkomen leven, worden bereikt. Wat houdt deze samenwerking in?

Als er thuis geen geld is, betaalt het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds (een deel van de) contributie, lesgeld en/of tenue of eventuele attributen zoals een instrument. Voor een bijdrage voor welzijn en educatie kun je terecht bij Stichting Leergeld Voorne-Putten.
Ouders of verzorgers die een besteedbaar inkomen hebben tussen 110% en 130% van de bijstandsnorm kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van de contributie en eventueel attributen.

Wie mag een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld Voorne-Putten?
In verband met de vertrouwelijkheid van gegevens kunnen alleen ouders een aanvraag doen bij de Stichting Leergeld Voorne-Putten. Intermediairs kunnen ouders er op wijzen, dat zij een aanvraag kunnen doen. Medewerkers van de Stichting Leergeld Voorne-Putten komen bij u thuis om de aanvraag te bespreken, waarna snel een beslissing volgt over het toekennen van de aanvraag.

Wie mag een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds?

Ouders/verzorgers, sportverenigingen en culturele instanties mogen zelf geen aanvraag indienen. Alleen professionals die werken met of voor kinderen kunnen dat doen. Voorbeelden van intermediairs zijn: leraren, jeugdhulpverleners, kinderopvangmedewerkers, maatschappelijk werkers enzovoort.
Aangemelde intermediairs kun je, als zij daar toestemming voor hebben gegeven, vinden op de websites www.jeugdsportfonds.nl of www.jeugdcultuurfonds.nl.

Contact:
Stichting Leergeld Voorne-Putten 06-18117931 (maandag, woensdag en donderdag van 09.00-17.00 uur)

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds: 0174-24490 (dagelijks van 08.00-16.30 uur)
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kees Verstraate
Jeugdleider.