De Clubavond:

- Iedereen komt op tijd naar de club. De deur is open om 18:15. We starten om 18:30.

Afmelden:

- Mocht je een keer niet kunnen komen, dan moet je dat uiterlijk op de vrijdag van de Clubavond voor 16:00 uur via de website afmelden.

Omgaan met elkaar:

- Bij binnenkomst wordt door de begeleider aangegeven of er in de boekjes gewerkt moet worden of dat er andere activiteiten zijn.

- Als je iets niet weet dan vraag je het aan een begeleider.

- Iets vragen betekent: vinger opsteken, je roept niet naar een begeleider, die komt dan heus niet eerder of sneller. Iedereen komt aan de beurt.

- Natuurlijk is het op de club gezellig. Toch ben je rustig en stil, de andere schakers willen zich namelijk ook kunnen concentreren. De begeleiders zien hier streng op toe.

- Het gebruik van telefoons is niet toegestaan in de schaakzalen. De telefoons staan ingesteld op “Stil”.

- Je respecteert je clubgenoten en de begeleiders, zowel in gedrag als taalgebruik. Respect betekent ook dat je volgens de schaakregels speelt en dat je geen ruzie met elkaar maakt.

- Eventueel herhaaldelijk overtreden van de regels kan, in overleg met de Clubavond coördinatoren of jeugdleider, tot maatregelen(evt. sancties) leiden.

- Tijdens de Clubavond wordt er niet gegeten of gedronken aan het schaakbord, ook geen snoep of een koekje.

Competitie:

- De indeling voor de competitie wordt om 18:35 bepaald.

Te laat komen (dus na 18:35) = niet mogelijk meedoen met de competitie op die avond. Soms kun je dan tegen een begeleider spelen voor een stip, en anders kun je in je boekje werken. De partijen starten in de regel rond 18:50 uur.

- Respect betekent dat je je tegenstander voor de partij een hand geeft, succes wenst, en feliciteert als hij of zij van je wint. Dat heet “sportief” en vinden we nóg belangrijker dan winnen. Daarna zet je samen met je tegenstander de stukken weer in de beginpositie.

- Je geeft de uitslag samen door aan de begeleider.

- Tussendoor kun je gewoon naar de WC, is dat tijdens je competitiepartij dan  vraag je dat eerst netjes aan je tegenstander.

- Naast de gewone competitie spelen we in sommige groepen ook een stippencompetitie. De stippencompetitie gaat o.a. over goed gedrag. Je kan stippen krijgen voor:

- Aanwezig zijn, op tijd afmelden, als je het 2e potje op de Clubavond wint (als daar tijd voor is), opvallend positief gedrag (te bepalen door de groepsbegeleiders) Opvallend mooie partijen Maar per groep kunnen nog extra verdien punten worden toegevoegd, zoals noteren, goed gebruik van bedenktijd bij een partij enzovoorts.

Heb je vragen over deze huisregels? Stel ze gerust aan de begeleiders, de coördinatoren, de gastvrouw, of de jeugdleider.