Afgelopen zaterdag was het weer zover, het PJK voor de C en de E categorie. Vorige week waren de AB-teams en D-teams al aan de beurt, waarbij het AB-team zich had geplaatst.  Deze keer konden de schakers zich terugvinden in Den Haag in de speelzaal van de Kameleon. Het beloofde een zware en verrassende dag te worden. Van het schaken in de speelzaal tot aan het voetballen en tikkertje spelen op het plein, was er zeker een goede sfeer op het toernooi.

Het C-team heeft zich goed staande kunnen houden. Op bord 1 nam Job Verheul goed zijn tijd (soms misschien iets teveel ;-) ) en dat betaalde zich ook uit met 3,5 punten.  Djad Maes was vandaag niet helemaal in vorm, hij heeft bijna elke pot een voorsprong op het bord weten te toveren alleen kon hij dit niet altijd kapitaliseren. Vinh Nguyen Quang heeft hele mooie winstpartijen gespeeld en ook 100% gescoord! Met een paar mooie afwikkelingen naar het eindspel heeft hij zijn punten kunnen scoren. Zayd heeft als invaller (en in mindere gezondheid) zeker zijn best gedaan! Gevochten voor zijn leven, strijdend voor elk puntje mag hij zeker niet ontevreden zijn met 1,5 punt gezien zijn omstandigheden. Het C-team heeft met 5 matchpunten de 4e plaats gehaald en heeft zich daarmee geplaatst voor het JCC dat dit najaar gespeeld zal worden. Zeker een topprestatie!

Op naar de jongste schakers bij de E, waar de partijen wat sneller gaan en de wedstrijden misschien wel nog heftiger zijn. Het E-1 team heeft ook zichzelf vandaag weer kunnen bewijzen. Op bord 1, een van onze jongste schakers, heeft Ansh Jakhari met 7 uit 9 de topscore van het team behaald. Na een korte winterslaap heeft ook Jorrit Vermeij vandaag weer zijn schaakkunsten op het bord laten zien sleepte 4,5 uit 9 punten binnen. Ook Lizzy van Anrooij (3,5 uit 9) heeft een goed toernooi gedraaid, vooral als je je bedenkt dat dit haar eerste toernooi is! Leonard Born (5 uit 9) heeft, ondanks een klein dipje halverwege het toernooi, zich heel goed hersteld en snoepte er nog een paar mooie punten bij. Met 10 Matchpunten hebben deze jonge mannen en vrouw de 6e plaats bereikt en heeft het team zich geplaatst.voor het NK-E voor clubteams op 13 mei in zuid-Scharwoude. Heel mooi gedaan!

Ons fanatieke Team-E 2 heeft ondanks de vele nederlagen en vele partijtjes een hele leuke en leerzame dag gehad. Voor bijna dit hele team was dit hun eerste toernooi (en voor een enkeling de eerste keer met de klok!), dus de zenuwen en de druk waren er aan het begin van de dag zeker. Naarmate de dag vorderde, en er meer partijtjes waren gespeeld, zag je dat de schakers de rust weer tot hun hadden genomen en ze zich beter standhielden op het bord. Jasper, Kyento, Veerle, Jasper, Dominick en Lavanan hebben tezamen 9 bordpunten bij elkaar gesmokkeld. Ondanks dat het team weinig punten en geen prijs heeft gewonnen, hebben ze wel (naar mijn mening) een veel waardevollere prijs in de wacht gesleept deze dag. Plezier en een berg aan ervaring.

Al met al kunnen we over dit JCK niet ontevreden zijn met 3 teams op het JCC(1 AB was al geplaatst) en 1 team naar het NK-E. Hier mogen de schakers trots op zijn! Ook wil ik alle ouders en begeleiders weer bedanken voor hun inzet en het vervoer. Zonder jullie had het nooit zo’n succesvol JCK kunnen zijn!

(Foto's door Peter Maes)