Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaak in de leeftijdscategorieën A, B en C (respectievelijk t/m 20, 16 en 14 jaar).

Dit evenement vond plaats van 23 t/m 29 april in Van der Valk Hotel Assen.
Namens onze vereniging waren er maar liefst 2 deelneemsters geplaatst. Lorena Kalkman en Pascalle Monteny meldden zich dus in Assen. Op zich is dit natuurlijk al bijzonder in een speelveld met de 8 beste Nederlandse meisjes.
Deze 8 meisjes in groep B speelden eigenlijk een toernooi binnen een toernooi. Iedereen speelt tegen iedereen, een zuivere krachtmeting dus. Ze speelden geen dubbele rondes, maar gewoon elke dag één ronde. Dat was best wel relaxed. De indeling was in deze groep gebaseerd op lotingsnummer.
In de vijfde ronde wist Lorena voor een verrassing te zorgen door van de als tweede geplaatste Anna Martinez(1781) te winnen.
Pascalle was als één na laatste geplaatst maar wist toch een puntje af te snoepen van Ting-Ting Lisa Lu. In de laatste ronde werd het punt gezusterlijk gedeeld door de twee clubgenoten. Dit resulteerde voor Lorena in een prachtige 3e plaats. Pascalle eindigde precies op haar plaatsingspositie. Zij heeft de verwachtingen dus volledig waargemaakt.