Inloggen

Inloggen

Op vrijdag 23 juni was de laatste ronde van de zomercompetitie. In bijna alle groepen was de beslissing gevallen. De enige groep waar het nog zeer spannend was, was groep C waarin Simon van der Beek en Thomas Panneman beiden zeer dicht bij elkaar stonden.
Simon sloot zijn seizoen echter af zoals hij de hele competitie bezig is, niet verliezen (dit keer was Patrick Meijer het slachtoffer), en Thomas verloor van Mane Reljic, waardoor groep C door Simon van der Beek is gewonnen.

Ook op deze vrijdag werd de finale gespeeld van de Knock-out competitie. Desiree Hamelink en Fabian van Buuren mochten gaan uitmaken welke van de twee knock-out kampioen zou gaan worden. De normale partij eindigde in remise, waardoor de laatste partij van de avond ook de snelschaakpartij was tussen de twee finalisten. In een snelschaakpartij moest Fabian een tijdje nadenken vlak na de opening en kwam mede daardoor onder druk te staan. Desiree wist dit goed af te maken en daarmee is Desiree Hamelink de Knock-out kampioen van het seizoen 2016-2017!

Vanaf aankomende vrijdag, 20 juni, is het zomerschaak. Een doorlopende competitie gedurende de vakantie waarin er wordt gespeeld met 15 minuten per persoon en er een handicap is voor ratingverschillen van meer dan 100 punten. De beste 5 avonden tellen.
De eerste competitieavond van 2017-2018 is op 1 september, de week na de ALV!