Al weer enige tijd geleden, 5 juli om precies te zijn, is door de winterkampioen Daniel Franke en de zomerkampioen Pascalle Monteny de beslissingspartij gespeeld om het algemeen kampioenschap bij de jeugd 2016-2017. Deze partij werd door Daniel souverein gewonnen. Hij mocht zich vanaf dat moment jeugdkampioen noemen van de SV Spijkenisse. Tijdens de prijsuitreiking op de ALV was Daniel alweer driftig aan het trainen en daardoor verhinderd om de wisselbeker in ontvangst te nemen. Gisteren 11/9 werd daarom wind en regen getrotseerd om alsnog de beker te kunnen overhandigen. Daniel heeft besloten om zich dit jaar te voegen onder de vleugels van Jan Sijbesma. Wij wensen hem heel veel succes in zijn verdere schaakcarrière.