Na al twee lange en zware zaterdagen achter de rug te hebben, is dan nu eindelijk de laatste dag aangebroken. De A en de Cm hebben het toernooi twee weken terug al afgerond, dus vandaag hoeven alleen de B'tjes nog twee partijen te spelen. Maar ze waren niet alleen, want ook vandaag was het gezellige volk van de schaakmarathon aanwezig.

Door twee weken geleden remise te spelen tegen teamgenoot Domingus, begon Djad de dag met 2,5 punten. Daarmee moet hij de eerste ronde aan de bak tegen de bekende Elnathan. Beide begonnen de opening erg goed, maar Djad wist door de moderne opstelling van zwart heen te breken en wist het punt te pakken. De laatste ronde had hij echter wat minder geluk en bleek zijn tegenstander hem in het middenspel te slim af te zijn. Djad eindigt dus met 50% ofwel 3,5 uit 7 punten.

Ook Pascalle wist in de eerste ronde een clubgenoot achter het bord te vinden, namelijk Denny. Het ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk wist Pascalle materiaal te winnen en verzilverde daarmee de overwinning. Maar ook in de laatste partij wist ze nog een puntje te scoren en daarmee won ze ook de meiden-categorie! Pascalle had in Eindhoven al een NK-plaats te pakken dus ook haar zien we in de meivakantie terug in Assen.

Al met al kunnen we na 5 speeldagen (inclusief het PJK) wel zeggen dat het een succesvol toernooi was. Djurre heeft de H gewonnen, in de E pakte Ansh de troon en een mooie 3e plek in de D en bij de Bm wist Pascalle op de laatste dag nog de winst te pakken. Ook Job mag van geluk spreken, want die kreeg vlak na het PJK te horen dat hij een vrijplaats te pakken had in de C. Maar ook voor de schakers die misschien niet in de prijzen zijn gevallen, was dit een een goede ervaring en ook zeker een gezellig toernooi.

Alle einduitslagen en meer informatie over het toernooi kan je hier vinden : http://r-s-b.nl/rsb-pjk/