Afgelopen vrijdag speelde het Spijkenisser KNSB-bekerteam in de tweede ronde thuis tegen het sterke Voorschoten. Een team met een gemiddelde rating van 2235 zodat Spijkenise met een rating van 2169 enigszins de underdog was. Gek genoeg bleek wederom het rating getal niet heel veelzeggend te zijn, of werd dat ruimschoots gecompenseerd door het thuisvoordeel en de in grote getale aanwezige supporterschare, een soort "Kuip-gevoel"?.

Dinsdag 17 oktober verzamelde het Spijkenisser KNSB-bekerteam zich in Rijswijk om daar tegen de plaatselijke schaakvereniging in het strijdperk te treden. Het was al weer een tijd geleden dat we daar geweest waren (april 2004 om precies te zijn, een 6-2 overwinning voor ons in het jaar dat Spijkenisse kampioen van de tweede klasse werd en vervolgens met hulp van Rijswijk, dat Vastned Rotterdam II op 3,5-4,5 hield, met een half bordpunt verschil weer terugpromoveerde naar de eerste klasse KNSB, maar dat terzijde laughing).