Afgelopen zaterdag speelde SV Spijkenisse uit in Rosmalen tegen HMC Calder 2. Een geduchte tegenstander, waarbij je wel kan spreken van een Angstgegner!
Maurits was op vakantie en werd vervangen door Matej Guid, die 3 maanden in Nederland op bezoek is en indien nodig in het 1ste team invalt.

De wedstrijd begon nogal tam met vier remises. Als eerste was Désiree klaar na een partij waarin de stukken werden geruild en niet veel muziek in de stelling overbleef. Jordy stond erg goed maar liet zijn voordeel verzanden en koos voor herhaling van zetten. Ook Ruud kwam erg goed uit de opening, liet echter een mooie kans liggen zodat hij met remise genoegen moest nemen. En Erik was blij dat zijn tegenstander in een goede stelling een verkeerde zetvolgorde koos en nam opgelucht het remise aanbod aan, hoewel hij in de slotstelling een pion kon winnen.

Op zaterdag 16 september speelde Spijkenisse 1 haar eerste KNSB-competitiewedstrijd van het seizoen. In vergelijking met de basisopstelling van vorig seizoen, deden aan de Spijkenisse-kant vier nieuwe spelers mee: FM Matej Guid, Wilmar Meijer, Ruud van der Beek en Joey Brokaar. Erik Both, Désiree Hamelink en teamleider Gijsbert Looij waren op de wedstrijddag nog met vakantie.