Zo moeizaam als het de vorige ronde tegen SOPSWEPS ging, zo eenvoudig leek het vandaag te gaan: drie overwinningen, vijf remises, niemand verloren. Min of meer revanche genomen voor onze smadelijke nederlaag in Amsterdam, tegen een andere Amsterdamse club!

De wedstrijd begon rustig met een korte remise aan bord 1. Ricardo kreeg voor het eerst van zijn leven het Morragambiet tegen zich. Hij weigerde de gambietpion, kreeg een gelijke stelling, de zetten werden herhaald en remise was een feit.

Maurits bracht Spijkenisse 1 vervolgens op een voorsprong. Zijn tegenstander speelde de opening niet goed, een slechte pionnenstructuur en ontwikkelingsachterstand werden door Maurits omgezet in een voorsprong van drie pionnen. Dat was genoeg voor het eerste volle punt.

Deze voorsprong werd geconsolideerd met drie remises van Jordy, Tony en Daniël. Jordy kwam iets gedrukt te staan, maar zijn tegenstander vervlakte de stelling en ook hier ontstond een zetherhaling. Tony kreeg met zwart de gevaarlijke Konings-Indische aanval tegen zich, neutraliseerde het initiatief van zijn tegenstander op bekwame wijze en in een iets betere stelling werd remise overeengekomen. Daniël speelde als Carlsen; stukken ruilen om af te wikkelen naar een iets beter staand eindspel. Mede gezien de stand in de wedstrijd (?) zag hij ervan af om de stelling uit te melken en koos ook hij voor remise door zetherhaling.

Gelukkig werd het remisevirus doorbroken door Désiree. Ze snoepte wat pionnetjes, altijd lekker, en toen haar tegenstander een truc dacht te hebben profiteerde ze meteen door een stuk te winnen. Een overtuigende overwinning!

Onze topscorer Selman (3,5 uit 4, wat een debuut in Spijkenisse 1!) voegde daar nog een fraaie overwinning aan toe. Door een pionoffer in de opening bracht hij allerlei tactische motieven in de stelling. Schijnoffers, penningen, aftrekschaaks en familieschaaks, zijn tegenstander werd helemaal dolgedraaid. Een mooie partij! En 5-2 voor Spijkenisse.

Tja, en dan missen we er nog één... Erik wilde een korte partij spelen vanwege een etentje met de familie. Hij trok onvervaard ten aanval, offerde een paar pionnen, kreeg die weer terug, maar kwam onder druk te staan en miste in tijdnood de beste verdediging. Met een kwaliteitsoffer dacht hij toch nog te winnen maar zijn tegenstander verdedigde zich goed en wikkelde af naar een gewonnen eindspel. Dan maar koude soep dacht Erik, rechtte zijn oude rug en hij wist met enig geluk na vijf uur spelen toch nog een remise uit het vuur te slepen en daarmee de verdiende 5,5-2,5 eindstand op het scorebord te brengen.

Door de nederlaag van SOPSWEPS tegen De Waagtoren hebben we alles weer min of meer in eigen hand, maar eerst maar eens winnen op 17 december, uit tegen Kennemer Combinatie 2!

| tussenstand |

Spijkenisse 2150 - Caissa 2 2117 -