Moerkapelle uit, gewoon op onze normale speelavond, de vrijdag. De locatie was een soort muf ruikende keet, maar met een eigen bar naar ik vermoed. Het bekende verschijnsel. Je komt binnen met een paar jeugdleden in de weer en in de avond acht borden RSB en vier borden interne competitie.
Bij het begin werd alweer geroepen: “Jullie zijn de favorieten!” He, het blijft flauw dat underdog spelen. Het werd echter een heeeeele moeilijke avond. Het ratingverschil in ons voordeel was niet af te lezen op de borden. Nick won op zijn karakteristieke manier: de dames ruilen en het spelen op een zwakte, dit keer weer een actieve toren en het verwachte snelle punt.
Remises van Gijs (alweer!) en Steyn. Op mijn eigen bord ging het rap verkeerd. Ik won een pion binnen zes zetten, maar gaf het tien zetten later, inclusief een aantal velden, weer weg. Ik speelde een toreneindspel met een pion minder op winst en kreeg toen een verdiende nul. Peter verloor kansloos met een slechte loper, dit keer bleef hij staan op b7.
Vervolgens stond Patrick op als de rots in de branding. Hij offerde een toren voor een mooie mat. Dat gaf de anderen de moed om door te gaan. Steven won na verloren te hebben gestaan (cruciaal). Bleef Villa over. In een toreneindspel met twee pionnen tegen een pion. De stelling was eigenlijk niet te winnen, maar laat op de avond, iedereen is moe, dan kan je nog wat proberen. En inderdaad ging de speler van Moerkapelle in de fout. Het mat in drie was op dat moment niet al te moeilijk. De zwartspeler zag zijn fout in en ging in de denktank, zijn vlag viel (kan dat wel digitaal?) en toen riep onze Gijs “vlag”. Grote commotie. Iedereen had natuurlijk hierover zijn mening en deze was niet altijd even gefundeerd. Ik bood mijn excuses aan de scheidsrechter, die overigens niet had ingegrepen tijdens het voorval. Villa won uiteindelijk haar partij en wij de wedstrijd.
Ook zonder dit voorval had het balletje “echt wel” de andere kant op kunnen vallen. Nu nog alleen Sliedrecht 3 van het lijf houden en dan…terug in de eerste klasse.
Volgende wedstrijd is op vrijdag 31 maart. We wachten in de tussentijd de uitslagen in klasse 2A en 2B af, want er promoveren vier teams vanuit drie klassen.

Moerkapelle 2           1566 - Spijkenisse 3           1734 3  - 5
1. Kevin Bakker            1681 - Nick Groeneweg          1828 0  - 1