Dinsdag 21 februari ging Spijkenisse 4 op bezoek bij 3 Torens. Een leuke en sympathieke vereniging. Als wij de winst konden pakken dan deden we nog mee voor promotie en 3 Torens moest nog wat punten pakken om degradatie te voorkomen. Bij binnenkomst kreeg ik al direct door dat we de winst niet cadeau zouden krijgen. De sterke invaller had er zin in en ook een paar jongens met een lage rating die toch al zeer verdienstelijk gespeeld hadden.

Vrijdag 3 Februari heeft Spijkenisse 4 met 4,5- 3,5 gewonnen van koploper Sliedrecht 4.
Een zeer hecht team dat graag de koppositie wilde behouden. Simon van de Beek en Michel hadden al snel een remise gevonden. De zeer sportieve Henk Prins probeerde Karel nog moed in te praten dat hij nog zeer goed gestreden had maar eigenlijk was het al snel gebeurd. Jan kon ook geen verlies voorkomen.  Dit zag er slecht uit maar na de winst van Peter, Simon Schaffeld en een mooi gewonnen eindspel van Frank met gelijke lopers was de stand 4-3. Ik kon dus met een pion voorsprong remise aanbieden. Na enig overleg werd de remise aanvaard en Spijkenisse 4 kon een mooie overwinning konden bijschrijven.  Toch blijft het mooiste van het dit bijzondere spel als iedereen tijdens en na afloop hier ook nog van kan genieten. Over 2 weken weer een leuke wedstijd tegen 3 Torens waar ik tegen de voorzitter Arjen Hofman mag aantreden. Ik kijk er nu al naar uit.
Op donderdag 10 december speelde we uit tegen fianchetto 4. Onderweg naar Schiedam kwamen we in de auto erachter dat Simon van der Beek jarig was en we hadden Simon belooft om hem een extra cadeautje mee te geven en dat is ook aardig gelukt.

Ikzelf zat op bord 3, ik had een dubbele aanval met de dame op de 20ste zet, 0-1.
Alex van de Most, die voor Richard inviel, had een mooie koningsaanval, waardoor hij een kwaliteit won en toen was het 0-2.
Simon van der Beek, die niet zo goed uit de opening, kwam maakte een mooie remise met een pion achter stand, ½-2½
Toen won Herman van Os met een mooie vrij pion, ½-3½.
Peter Leenvaart op bord 4, die een hele goede toeneindspel wist te winnen, ½-4½
Jammer voor Simon Schaffeld die niet zo goed uit de opening kwam, wist niet hoe die dat moest spelen. Maar daar ga ik hem nog wel meehelpen. Toen was het 1½-4½.
Michel Samson in een gevecht met een pion achterstand en in tijd nood. Waardoor hij met het paard schaak kwam te staan en de wedstrijdleider erbij moest komen, omdat hij een zet deed die niet was toegestaan en na een aantal zetten toch op moest geven 2½-4½
De laatste partij op bord 1, Frank buijck die geruild had met Alex, waar we met een aantal jongens van ons stonden te kijken, waar hij niet zenuwwachtig van werdt en een hele mooie overwinning behaalde.
De eindstand 2½-5½ voor Spijkenisse 4 en SIMON ging met een goed gevoel naar huis.

| tussenstand |

Fianchetto 4             1488 - Spijkenisse 4            1520 2½ - 5½
1. Hans Dopper              1668 - Frank Buijck             1492 0  - 1
2. Jan Weitering            1461 - Simon van der Beek       1458 ½  - ½
3. Jan Verheij              1620 - Karel van den Burg       1585 0  - 1
4. Tom Buitelaar            1484 - Peter Leentvaar          1614 0  - 1
5. Jan Verbiest             1593 - Alex van der Most        1466 0  - 1
6. Peter Damkat             1422 - Herman van Os            1476 0  - 1
7. Aad Deegeling            1302 - Simon Schaffeld          1492 1  - 0
8. Jan Ploeg                1355 - Michel Samsom            1579 1  - 0

Afgelopen vrijdag, 30 september, stond de wedstrijd Spijkenisse 4 tegen Dordrecht 4 op het programma. Deze wedstrijd zou hoe dan ook in een 4-4 gaan eindigen, omdat de sportieve strijd de boventoon heeft gevoerd. Daarbij hoorde dat beide teams de morele winnaars waren. Dordrecht 4 zorgde ervoor dat zelfs een bijna 95-jarige speler mee kon gaan om te genieten van een schaakwedstrijd, en SV Spijkenisse de ethiek en morele waarden hoog in het vaandel hebben staan. Complimenten aan beide teams voor deze fantastische wedstrijd.