Het tweede viertal van Spijkenisse houdt tot dusverre aardig huis in divisie 1A.
De routiniers Erik Both, Bart de Glopper, Rob Kalkman, Fabian van Buuren (heel wat jaren schaakervaring bij sv Spijkenisse. Wist u bijvoorbeeld dat Bart al in 1973 clubkampioen was?) en de aanstormende oudere jeugd  Kostas Sideras en Richard Koopman (invaller) blijken een maatje te groot voor de tegenstanders.
Zowel in de eerste ronde tegen Fianchetto V1 als tegen de IJssel V1 in de tweede ronde werd met 3,5-0,5 gewonnen.
Het was de bedoeling dat op 11 december de derde ronde tegen Erasmus V1 gespeeld zou worden, maar i.v.m. winterse omstandigheden werd deze wedstrijd afgelast. Tamelijk uniek dat een schaakwedstrijd niet door kan gaan!
Als nieuwe datum werd maandag 15 januari vastgesteld. Teamleider Bart stelde zijn plaats ter beschikking aan vaste reserve Kostas die Rob en Fabian veilig en op tijd in Rotterdam-Noord zou moeten brengen. Vanuit Vlaardingen was plaatsvervangend teamleider Erik ruim op tijd aanwezig en kon hij halsreikend uitkijken naar zijn teamgenoten. Gelukkig arriveerden zij ruim op tijd. De wedstrijd begon erg voorspoedig. Fabian maakte met zwart snel gelijk en kon het punt snel incasseren toen zijn tegenstander een vergiftigde pion pakte:

Het tweede punt werd binnengebracht door kopman Erik. Hij bouwde langzaam een aanval op de zwarte koning op en toen zijn tegenstander bleef volharden in tegenspel op de damevleugel was het snel gedaan:

Na dit goede begin begon een nagelbijtende fase, die slecht voor het hart van plaatsvervangend teamleider Erik was.
Aan bord 3 speelde Rob tegen Leo Verhoeven, een oude bekende van Erik uit zijn Vlaardingse sv HVO tijd in de 80-er jaren van de vorige eeuw (sowieso liepen er veel oude bekenden rond, zoals oud-voorzitter Anton van Bokhoven die sv Spijkenisse nog steeds een warm hart toedraagt). Rob had zoals gebruikelijk een pion geofferd in de opening en een mooie stelling gekregen met loperpaar en druk over de half-open f-lijn. Zijn tegenstander had nog een paar minuten en ging toen over tot de schwindelmodus. Rob won een stuk, maar ging snel meeschaken en verloor toen zijn stuk weer. Even leek het erop dat Rob met zijn dame een gedekte pion op f7 wilde slaan, wat dameverlies betekend zou hebben, maar gelukkig was dat een schijnbeweging. Toen er een gelijkstaand eindspel op het bord kwam werd de vrede vlug getekend en waren de twee matchpunten binnen!

Het laatste volle punt werd aan bord 2 gescoord door Kostas die zuchtend en steunend in een dicht geschoven stelling een winstplan zat te bedenken.
Toen zijn bedenktijd tot een minuut was geslonken had hij het juiste plan te pakken en voerde dat ondanks de beperkte denktijd onberispelijk uit. De h-lijn werd geopend, zijn toren kwam binnen met materiaalwinst tot gevolg. En hierdoor stond wederom 3,5-0,5 voor V2 op het scorebord!

De volgende wedstrijd is op vrijdag 2 februari, weer tegen Erasmus V1, maar nu thuis in de Boekenberg.