Het tweede viertal van Spijkenisse houdt tot dusverre aardig huis in divisie 1A.
De routiniers Erik Both, Bart de Glopper, Rob Kalkman, Fabian van Buuren (heel wat jaren schaakervaring bij sv Spijkenisse. Wist u bijvoorbeeld dat Bart al in 1973 clubkampioen was?) en de aanstormende oudere jeugd  Kostas Sideras en Richard Koopman (invaller) blijken een maatje te groot voor de tegenstanders.
Zowel in de eerste ronde tegen Fianchetto V1 als tegen de IJssel V1 in de tweede ronde werd met 3,5-0,5 gewonnen.
Het was de bedoeling dat op 11 december de derde ronde tegen Erasmus V1 gespeeld zou worden, maar i.v.m. winterse omstandigheden werd deze wedstrijd afgelast. Tamelijk uniek dat een schaakwedstrijd niet door kan gaan!
Als nieuwe datum werd maandag 15 januari vastgesteld. Teamleider Bart stelde zijn plaats ter beschikking aan vaste reserve Kostas die Rob en Fabian veilig en op tijd in Rotterdam-Noord zou moeten brengen. Vanuit Vlaardingen was plaatsvervangend teamleider Erik ruim op tijd aanwezig en kon hij halsreikend uitkijken naar zijn teamgenoten. Gelukkig arriveerden zij ruim op tijd. De wedstrijd begon erg voorspoedig. Fabian maakte met zwart snel gelijk en kon het punt snel incasseren toen zijn tegenstander een vergiftigde pion pakte: