Senioren competitie

Deze week bereikte ons het droevige nieuws dat op zondag 10 februari 2019 ons oud-lid Ed Bengsch is overleden.

Bij het ingaan van het nieuwe seizoen kregen we te horen dat hij dermate lichamelijk achteruit gegaan was dat hij niet meer de clubavond bij kon wonen. Ondanks al deze problemen bleef hij daarvoor trouw de clubavond bezoeken, de ene vrijdagavond ging het beter dan de ander. Altijd nam hij een sinas en werd vroeg op de avond weer opgehaald. Zelfs bij het snelschuiven was hij present.

In al die jaren, het waren er bijna 50, heeft hij onder andere de functie Wedstrijdleider Externe Competitie vervuld. Hij was altijd bereid om bij RSB-wedstrijden teamleider te spelen. Vroeger was hijdaarin bloedfanatiek. Ikzelf heb hem nog meegemaakt als jeugdleider, een koppel met oud-voorzitter Freerk Poelma. De heren woonden ooit tegenover elkaar. Het lawaai dat uit het jeugdhonk van het toenmalige Contact was enorm en menigeen had zijn twijfels. Ondanks dat floreerde het jeugdschaak toen al, met diverse kampioenschappen – we praten dan over begin 1970.

Zo’n trouw lid als Ed is een steunpilaar voor elke vereniging en wij zullen hem missen. Een schaker in hart en ziel.

We gunnen hem dan ook zijn zachte heengaan op deze gezegende leeftijd.

Ed is in aller stilte begraven.
Joseph Eduard Bengsch ‘Ed’
7 mei 1931 – 10 februari 2019.

Wij wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

In Memoriam

Op woensdag 16 november 2016 is toch nog geheel onverwacht Martin Dresden overleden. Martin was sinds 1 januari 2009 lid van Schaakvereniging Spijkenisse.

Martin was een diepzinnige en kleurrijke man, met een overduidelijke voorkeur voor de kleur waaraan hij zijn bijnaam -Le Violet- te danken heeft. Martin vond, ondanks zijn lichamelijke ongemakken van de laatste tijd, toch altijd weer de kracht om naar onze vereniging te komen, wat aangeeft hoe veel hij van het spelletje hield. Martin kwam op onze clubavond om voor de gezelligheid een lekker potje te schaken.

Wij voelen ons vereerd dat wij Martin hebben mogen kennen voor wie hij was. We zullen Martin heel erg gaan missen.

Het bestuur en de leden van de Schaakvereniging Spijkenisse wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.