Inloggen

Inloggen

Externe Toernooikalenders:

 


 

Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Download als een iCal bestand
Opening Groene Hart Cup
Vrijdag 27 September 2019, 19:00 - 20:30
Hits : 94

Wat is De Ron de Jong Groene Hart Cup?
De Ron de Jong Groene Hart Cup is een competitie tussen jeugd viertallen van schaakverenigingen uit de regio Rotterdam, Dordrecht, Den Haag en Leiden(het Groene Hart van west-Nederland). De competitie is bedoeld voor jeugd tot maximaal 16 jaar. De competitie is altijd spannend, gezellig en je speelt voor je team en voor je club. En er doen lekker veel verschillende teams mee. Vorig seizoen waren dat 28 teams van 4 spelers. Over de 7 speelavonden die de competitie telt hebben ruim 130 verschillende spelers meegedaan van 12 schaakverenigingen, zowel van de RSB, de LeiSB als van de HSB. Onze vereniging deed mee met VIER teams. Dat willen we dit jaar weer proberen te doen. 
De schakers krijgen door het meedoen meer ervaring in het schaken tegen ‘vreemden’, is het een goede voorbereiding voor deelname aan individuele jeugdtoernooien, maar vooral ook een goede ervaring om samen met je vrienden in een team te schaken.

Er wordt ingedeeld in poules van 4 teams(van ongeveer de gelijke sterkte). Alle teams van een poule komen op een vrijdagavond bij elkaar bij een gastvereniging en spelen een halve kruiscompetitie. Dus ieder team speelt een keer tegen elk ander team. De winnaar promoveert naar een hogere poule en het team dat op de laatste plek eindigt degradeert naar een lagere poule. Elke speelweek wordt er gedegradeerd en gepromoveerd. En als de uitslagen bekend zijn wordt de indeling in poules voor de volgende speelweek gemaakt. Het is dus elke speelweek spannend want er staat veel op het spel! Er wordt altijd gespeeld op vrijdagavond en er wordt gestart om ongeveer 19:00 uur met 15 minuten per persoon per partij op de klokken. Uiterlijk 21:00 is alles gespeeld, zodat iedereen weer op tijd thuis kan zijn.

De eerste speelweek en de laatste speelweek komen alle teams bij elkaar bij dezelfde gastvereniging. De andere speelweken zijn er meerdere gastverenigingen.  Voor ons geldt daarom dat we de eerste speelronde bij ons in De Boekenberg zullen schaken. De daarop volgende vijf ronden gaan de teams ‘extern’ dus naar een andere gastvereniging en vertrekken we vanuit Spijkenisse rond 18 uur. De laatste speelronde is weer centraal en wordt door 3-torens georganiseerd in Rotterdam.

We hopen dat er komend jaar, net als de afgelopen jaren, weer veel ouders bereid zijn om op de avonden mee te gaan naar de andere locaties. Leuk voor de kinderen, jezelf en de organisatie(chauffeurs zijn altijd nodig J)

Seizoen 2019-2020(zet ze alvast in je agenda!!)
De speeldata zijn:
Vr 27-09-2019: Opening georganiseerd door SV Spijkenisse:
De Boekenberg, Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse
Vr 01-11-2019: Speelweek 2
Vr 13-12-2019: Speelweek 3
Vr 31-01-2020: Speelweek 4
Vr 06-03-2020: Speelweek 5
Vr 27-03-2020: Speelweek 6
Vr 17-04-2019: Reservedatum
Vr 15-05-2019: Feestelijke slotavond met prijsuitreiking 
Laurens Lyceum, Voorhout 100, 3055 ES Rotterdam

Meer informatie is te vinden op de website van 3-torens. http://www.3-torens.nl/groene-hart-cup/ 

Er zijn al wat aanmeldingen via de GHC WhatsApp groep binnen gekomen, die hoeven niet nogmaals te reageren.
Voor de rest geldt dat ik graag zo snel mogelijk de teams wil gaan samenstellen dus zie ik de aanmeldingen graag tegemoet J.

We willen ons als vereniging extra laten zien, en daarom zijn er in de afgelopen jaren voor de deelnemende kinderen T-shirts aangekocht. Dat staat leuk toch?
Er wordt wel een eigen bijdrage voor gevraagd van €2,50, maar dan mag je het T-shirt wel houden natuurlijk.
Voor de oud deelnemers de vraag of ze hun T-shirt nog passen?
Voor de schakers die nu voor het eerst zich gaan aanmelden en voor de schakers waarvan de T-shirts te klein zijn geworden het verzoek om bij aanmelden de maat( lengte van de schaker) door te geven, zodat we bij de openingsronde er net zo stoer uitzien als bij de finale(zie foto hieronder).

Vriendelijke groet
Eric de Lange
Groene Hart Cup coördinatie

Locatie Markt 40, Spijkenisse de Boekenberg