Tijdens de Algemene Ledenvergadering, 31 augustus 2012 jl., zijn Freerk Poelma en Dick Vermeer met goedkeuring van alle aanwezige leden benoemd tot Lid van Verdienste (een persoon die zich gedurende een reeks van lange jaren jegens de Schaakvereniging Spijkenisse en het promoten van de schaaksport verdienstelijk heeft gemaakt). Helaas konden ze beiden door omstandigheden niet aanwezig zijn, maar afgelopen week is hen alsnog het bijbehorende plaquette uitgereikt.

Dick Vermeer   Freerk Poelma

Op donderdag 6 september is Freerk Poelma bij hem thuis benoemd tot Lid van Verdienste. Freerk Poelma is o.a. 2 jaar assistent jeugdleider geweest, 5 jaar jeugdleider, 2 jaar penningmeester, 6 jaar secretaris (1982 t/m 1987), 8 jaar voorzitter (1995 t/m 2002), 6 jaar eindredacteur van ons clubblad, 10 jaar materiaalcommissaris (2002 tot heden), heeft een lange reeks van jaren het Kerst- en Paasschaak georganiseerd, was medeorganisator van een aantal jubileums, was 4 jaar medeorganisator van Deltalinqs Mainport Schaakfestival (voorheen EBB) namens Schaakvereniging Spijkenisse(1999 t/m 2002), was medewerker aan diverse schaakfestiviteiten o.a. Openkampioenschap en de Schaakmarathon van Spijkenisse, heeft jaren het zomerschaak georganiseerd, is voorzitter van de plaatsingscommissie, was lid van de werkgroep denksportcentrum Spijkenisse (vanaf 1995) en heeft diverse hand en spandiensten uitgevoerd. Freerk was enorm verbaasd en trots op zijn benoeming.

Afgelopen vrijdag 7 september 2012 is ook Dick Vermeer, tijdens de eerste clubavond, benoemd tot Lid van Verdienste! Ook Dick is in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inspanning voor Schaakvereniging Spijkenisse. Dick heeft o.a. meer dan 17 jaar bestuursfuncties vervuld, hij heeft het dagelijks bestuur doorlopen, is 9 jaar voorzitter geweest, heeft de structuur van het bestuur bedacht, schrijft en schreef voor de Schaakbrug, heeft jarenlang sponsoren aangetrokken, heeft schaakles gegeven op scholen, heeft in diverse kascommissies gezeten, is naamgever van de Dick Vermeer Bokaal en heeft diverse hand en spandiensten verricht. Ook Dick had het niet verwacht, maar was er wel enorm blij mee.

Als Schaakvereniging Spijkenisse zijn we natuurlijk enorm blij met alles wat Freerk en Dick voor de vereniging hebben gedaan (en nog steeds doen). Nogmaals, enorm bedankt voor alles wat jullie voor de vereniging hebben gedaan!

poelma2012 LvV  LvV2012 dick6