Op 30 november kwamen bijna alle jeugdschakers van SV-Spijkenisse naar een niet zo heel reguliere clubavond.
Allen moesten zich naar de achterste schaakzaal begeven en daar kwamen ze in een heel gezellig versierde zaal.  De tafels stonden in een hoefijzer opgesteld en de kinderen gingen als groepen bij elkaar zitten.

Het schaken was weer net even anders dan gewoonlijk. Korte partijen met afwijkende regels die door Peter Maes werden bepaald en aangekondigd met wat irritante geluidjes. Bij goed resultaat, mat of anders, mochten de kinderen een klein prijsje uitzoeken bij hulp pietjes Inge en Marianne.
Het grote wachten was op Sint en zijn Pieten. Maar net als in de vorige jaren had Sint aangegeven zich nog niet goed genoeg te vinden in het schaken en stuurde twee schaakpieten naar onze locatie.

Alle zenuwen waren voorbij nadat de pieten gearriveerd waren. Zelfs voor de allerkleinsten van de starterscursus.
Strooigoed, wat drinken en een paar prijsjes. iedereen ging tevreden terug naar huis.

Er kan nog nagenoten worden van de avond. Er staan een paar hele leuke foto's op onze Facebook pagina.