Inloggen

Inloggen

De wintercompetitie is klaar en de eindstand was bepaald. Na veel gespeelde partijen moesten er een handvol fanatieke jeugdschakers afgelopen vrijdag nog beslissingspartijen spelen! In de hoofdgroep was de kampioen al duidelijk, maar Lizzy en Silas gingen nog strijden voor de derde plaats. Djurre, Hannah en Rajeev moesten in een driekamp bepalen wie er tweede en derde zou worden en in groep 2b gingen Thu en Rayan spelen voor de eerste plaats!

In een zaal, klaargezet voor het PJK de volgende dag, konden de schakers in rust hun partijen spelen. Met trainers en begeleiders die aandachtig meekijken en af en toe een ouder die door de ramen heen gluren, was er genoeg bekijks voor deze partijen. Dan blijft er alleen nog één vraag hangen : "Who will rise to the top?"
In het verleden kon het nog wel eens heel lang duren, zo'n driekamp, maar in de eerste speelsessie werd al snel duidelijk wie de winnaars waren. De uiteindelijke winnaar, Djurre, wist overtuigend beide partijen te winnen en kon de tweede plaats claimen in groep 2a. Dan was het nog tussen Hannah en Rajeev voor de derde plaats. Hannah wist langzamerhand materiaal te winnen en kon daarna vlot mat zetten, de derde plek was bemachtigd door Hannah!

De vlotste schakers waren Rayan en Thu. Ondanks het snelle schaken kon je goed zien dat ze het beide erg serieus namen. De eerste partij pakte Rayan al vlot de overhand en wist met een creatief matje de partij te winnen. Na een korte pauze gingen ze de tweede partij in, maar ditmaal was het een stuk spannender! Het ging lang gelijk op, maar doordat Rayan een mooi matnetje kon vinden, kon hij uiteindelijk het tweede punt in zijn zak steken. Hiermee is Rayan eerste en Thu is tweede in groep 2b.

Op naar de hoofdgroep, waar Lizzy en Silas het beide zwaar hadden. Ze zijn zeer gewaagd aan elkaar, maar er kan uiteindelijk maar één winnaar zijn. De eerste partij ging nek aan nek en het leek uit te lopen tot een gelijk eindspel. Maar Lizzy had nog een gemene verleiding en vond een mooi torenoffer! De toren werd geslagen en een mat combinatie volgde. De tweede partij was ook heel spannend tot de laatste seconde. Silas kwam in tijdnood en moest zijn prima stelling behouden met nog maar secondes op zijn klok. Erg jammer voor Silas, maar zijn vlag viel en Lizzy kon haar derde plaats claimen!

Hoewel het spannend was voor de schakers, waren de toeschouwers ook in spanning mee aan het kijken! Maar de winnaars zijn nu bekend dus kunnen we vooruitkijken naar het volgende competitie seizoen. Op 31 januari starten we nog niet met de nieuwe competitie (vanwege de GHC), maar gaan we vooral trainen, spelen en oefenen om goed voorbereid het nieuwe seizoen in te gaan! Op 7 februari beginnen we met de prijsuitreiking van de wintercompetitie en starten we met de zomercompetitie, ik kan niet wachten!