Dit weekend was het weer raak voor Spijkenisse en begon de landelijke Jeugdclubcompetitie! Het is dit jaar voor ons extra bijzonder, want we doen mee in alle vier de categorieën! Op de eerste speeldag was het de beurt aan de A, C en E-teams, die de deze dag in regio Rotterdam het gingen opnemen tegen de andere landelijke teams.

Voor de A en C teams was het een rommelige eerste speeldag. Vanwege een paar afmeldingen voor deze speeldag, waren de meeste reserve schakers al ingedeeld. Maar met nog twee zieken op vrijdagavond en zaterdagochtend werd het een uitdaging om opnieuw alle borden gevuld te krijgen. Gelukkig wisten we een paar goede invallers te vinden en waren vanaf ronde 2 alle borden gevuld!

Na het succes in de D-categorie, waren afgelopen zaterdag de jongste schakers aan de beurt. Ook deze dag van het Jeugdclubkampioenschap was weer op vertrouwd terrein, in De Boekenberg. Het was in de week voor de start flink zoeken naar spelers, maar gelukkig kon ook Spijkenisse weer met twee teams meedoen.

Deze dag liet vooral goed zien dat de schakers weer zin hadden om mee te doen aan de fysieke schaaktoernooien. Er deden namelijk in totaal 16! schaakteams mee van de RSB en de HSB, zoveel hebben er in jaren niet meegedaan in de E-categorie van het JCK. Het beloofde dus vanaf de start een drukke maar vooral uitdagende dag te worden.

De afgelopen maanden was Rotterdam het strijdtoneel van de landelijke Jeugd Club Competitie (JCC). Ons A team met (Ansh Jakhari, Job Verheul, Pascalle Monteny en Vinh Nuygen) was voor het 2e jaar ook weer van de partij wat al een prestatie op zich was. Alle topschakers van Nederland tot 21 jaar waren aanwezig. Tijdens de 4 lange zaterdagen (Sept, Okt en 2 in Nov) moesten onze talenten 2 lange partijen (100 min p.p.p.p + 10sec increment) per dag spelen.