Inloggen

Inloggen

Afgelopen zaterdag onder begeleiding van Martin Verheul is het c-team, Domingus, Djad, Job en Vinh, ongeslagen kampioen van de JCC Meesterklasse C geworden! Na vier lange dagen en acht rondes wisten de mannen in Den-Bosch de titel te pakken. 

 

 

In september begon de missie met als doel om het eerste C team van schaakvereniging Spijkenisse te worden wat Nederlands Kampioen zou gaan worden in de Meesterklasse. Het team bestaande uit Dominggus Paays (bord 1), Job Verheul (bord 2), Djad Maes (bord 3) en Vinh Nuygen (bord 4) moest samen met teamleider Martin Verheul 4 zaterdagen in Den Bosch de strijd aangaan met de allerbeste schakers van Nederland.

Elke zaterdag (9 september, 30 september, 11 november en 9 december) werden er 2 ronden gespeeld, 8 in totaal. Er werd gespeeld met een speeltempo van 100 minuten per speler per partij + 10 seconde extra tijd per zet. 

De 1e en 2e ronde op 9 september speelde we tegen Voorschoten C1 en De Toren C2 we begonnen met een 4-0 winst, maar moesten de punten delen tegen De Toren C2 2-2 een resultaat waar we zeker blij mee mochten zijn.

Ronde 3 en 4 op 30 september waren tegen Leiderdorp C1 (4-0) en het altijd lastige Moira-Domtoren C1 (3-1) door tactisch te spelen behaalde het team een maximaal resultaat. We stonden na 4 ronden met 7 punten op de 2e plaats vlak achter De Toren C1 uit Arnhem.

De ronde van 11 november zou een hele belangrijke gaan worden we moesten namelijk aantreden tegen de koploper en huizenhoge favoriet De Toren C1. Wat velen niet hadden verwacht gebeurde toch we wisten te winnen in 4 bloedstollende partijen 3-1! Hiermee passeerde we koploper. De ronde die daarna volgde was tegen De Klimop C1 een concurrent die net als Spijkenisse ook uitkomt voor de Rotterdamse bond. 

Het werd weer een spektakelstuk met zeer goed schaak met als resultaat een hele mooi 3-1 winst.

  

De laatste en beslissende dag was op 9 december we gingen als favoriet ronde 7 en 8 in en moesten onze voorsprong van 1 punt als koploper zien te behouden. Eerst tegen Waagtoren C1 het ging minder dan verwacht mede door de spanning maar uiteindelijk wist het team ook deze ronde winnend af te sluiten met 3-1. De laatste ronde moesten we tegen MSV C1 de spanning was duidelijk zichtbaar op de borden en bij de schakers. We kwamen snel achter en zagen dat onze enige concurrent De Toren C1 met 2-0 voorkwam. We moesten winnen om alles in eigen hand te houden, gelukkig kwamen we snel weer op 1-1 en daarna op 2-1, we hadden dus nog een remise nodig om kampioen te worden. Na een bloedstollend gevecht wisten we de remise af te dwingen en wonnen we ook de ronde met 2,5-1,5.

Hierdoor was de missie geslaagd en werd het team Nederlands Kampioen!!

Ik wil Dominggus, Job, Djad en Vinh van harte feliciteren en bedanken voor hun inzet en gezelligheid, op naar 2018!   

Eindstand : https://knsb.netstand.nl/scores/index/7
J
CC : https://www.schaken.nl/jcc