Inloggen

Inloggen

De afgelopen maanden was Rotterdam het strijdtoneel van de landelijke Jeugd Club Competitie (JCC). Ons A team met (Ansh Jakhari, Job Verheul, Pascalle Monteny en Vinh Nuygen) was voor het 2e jaar ook weer van de partij wat al een prestatie op zich was. Alle topschakers van Nederland tot 21 jaar waren aanwezig. Tijdens de 4 lange zaterdagen (Sept, Okt en 2 in Nov) moesten onze talenten 2 lange partijen (100 min p.p.p.p + 10sec increment) per dag spelen.

Het team had helaas last van aanvangsperikelen, Djad Maes was als kopman helaas niet genoeg gemotiveerd waardoor we in goed overleg hebben besloten om hem na de 1e ronde te vervangen. Ondanks deze tegenvaller hadden we wel een echt team wat wilde vechten voor lijfsbehoud in de JCC Meesterklasse A.

We wisten dat het lastig zou gaan worden om ons te handhaven, maar het team heeft gevochten tot de laatste dag. We hebben mooie partijen geschaakt met niet altijd het gewenste resultaat. Ik ben als teamleider SUPER TROTS op wat Ansh, Job, Pascalle en Vinh hebben laten zien! Van de 8 rondes hebben we er vijf verloren, waarvan vier met een minimaal verschil van 1 ½ - 2 ½, en één keer met 1-3. Maar we hebben daarnaast twee keer met 2-2 gelijkgespeeld en één met 2 ½ - 1½ gewonnen. Uiteindelijk heeft dit talententeam met een 12e plek (van 14) zich op eigen kracht weten te handhaven. We mogen dus in 2020 weer meedoen op het hoogste landelijk niveau, iets wat niet alleen voor het team maar ook voor al onze jeugdschakers van schaakvereniging Spijkenisse zeer belangrijk is. Ik hoop dat we in 2020 weer een stap kunnen zetten en kunnen laten zien dat SV Spijkenisse zeker meetelt.

Ik wil langs deze weg Ansh, Job, Pascalle, Vinh en onze jeugdleider Steyn bedanken.


Martin Verheul (teamleider JCC A)

Stand: https://knsb.netstand.nl/scores/index/19
Team en persoonlijke resultaten: https://knsb.netstand.nl/teams/view/1744