Inloggen

Inloggen

Afgelopen Zaterdag werd in Rotterdsm het Erasmiaans Schaakfestijn geschaakt.
Van schoolschaaktrainster Iet Klein onderstaand verslag gekregen van haar teams, waarin de broers Ortgiess in meeschaakten
----------'------------'------------'-----------'-----------''------------'

Afgelopen zaterdag hebben de 2 schaakteams van De Rank Oranjelaan meegedaan met het schoolschaaktoernooi voor basisscholen uit Rotterdam en omstreken.
 
Het toernooi werd gehouden in het Erasmiaans gymnasium, een prachtige locatie . Vlak voor vertrek viel Milan Ortgiess thuis een gat in zijn hoofd. Dankzij paracetamol en veel doorzettingsvermogen heeft hij het hele toernooi uitgespeeld. Super. De 2 teams behaalden een mooi resultaat. Team 1 eindigde op de veertiende  en team 2 op de achtste plaats van de 20 deelnemers. Behalve  teams uit Rotterdam waren er ook afvaardigingen uit Gouda, Dordrecht , Krimpen en Capelle. Het was een spannend en sportief toernooi. Er werden 7 ronden gespeeld en David haalde de mooie score van 6  uit 7. Kasper haalde 5 uit 7, een mooi resultaat. We kijken alweer uit naar het volgende jaar. Fijn dat er zoveel supporters waren. De moeder van Jens en Milan begeleidde de spelers in de metro op de heenreis en de vader van Kasper op de terugreis. Vanuit de schaakvereniging was Steyn de Lange meegekomen om de jongens die hij les gaf te zien spelen. Dit werd door de schakers erg gewaardeerd.
Iet.