Inloggen

Inloggen

En drukke avond dit keer bij RSR Ivoren torens want alle teams moesten naar dezelfde locatie.

Ons 3e team met Dominick, Dominique, Elin, Veerle en Thu speelden in poule 3B, met een winst in de laatste ronde konden ze zich handhaafden in deze poule , de gretigheid van Veerle in de laatste ronde was heel mooi om te zien, de tweevoudige aanvallen waren teveel voor haar tegenstander en de mat werd daarna goed gevonden.

Dit keer de meeste aandacht voor ons 2e team die in poule 4 hoog moesten kunnen scoren, ze misten hier echter Jens voor die moest invallen vanwege afwezigheid van Djad in team 1. Milan, Leonard, Jelle, Lavanan en Jasper moesten het dit keer dus zonder hem doen. Dat Milan heel leuk kon schaken wist ik al, hij lijkt meer rust te hebben achter het bord dan zonder. In de warming up moest hij nog wel het onderspit delven tegen ondergetekende maar de progressie is duidelijk te zien bij hem. Schaken met je vader is natuurlijk heel leuk , zeker als je vaak kan winnen maar hoe wordt je sterker ? Precies ! , door tegen sterkere spelers te spelen. Ronde 1 en 2 won hij met veel stap 1 en 2 theorie op zak kon hij met leuke tweevoudige aanvallen de winst pakken, vooral de koningaanval met zijn dame en een supersterk paard in het centrum wat daar heel lang correct bleef staan was eeg mooi om te zien, met een stuk meer wilde Milan de dame niet afruilen en dat was een zeer goede keuze, door de toren erbij te betrekken kon er nog een stuk worden gewonnen en werd het mogelijk om een matnet te maken, in ronde 3 ging het echter bijna volledig mis , bij een verkeerde koningsaanval op zijn stelling miste hij het ongedekte paard, deze leek meer een bedreiging voor hem dan die daadwerkelijk was, de tussenzet met de pion d5 was echter goed gevonden, dit was slechts verlies van een pion, de voorstetting was echter ook niet de beste waardoor hij het middenspel in moest met een stuk minder, wonderbaarlijk was het dat dit stuk weer teruggewonnen werd, hij eindspel naderde en Milan kwam zelfs een pion voor, hierin had hij echter een ietwat vreemde opvatting, pionnen waren niet zo belangrijk om te winnen, deze pionnen waren echter van doorslaggevend belang in deze eindstrijd. Met een actieve koning had hij de kans om mat te gaan plannen, hij gaf echter zijn dame weg en de tegenstander promoveren wat natuurlijk verlies voor Milan zou betekenen. Hier moest de groepbegeleider aan te pas komen want er werd geen poging gedaan tot winst, mat zetten was nog niet mogeijk voor Milans tegenstander dus moest dit na de partij nog even opgezet worden want ook al is het je tegenstanden, zoiets leggen we natuuerlijk graag uit, sterke tegenstanders betekend voor ons ook sterkere spelers !

In poule 1 moest Ansh, Zayd, Lizzy en Jens aan de bak, zonder Djad zou het onmogelijk zijn om zich in 1 te handhhaven hoorde ik diverde keren om me heen. Daar geloofde is niets van, team 1 heeft meer dan voldoende kwaliteit om dit zonder de kopman de klaren en dat werd bewezen, Ansh en Zayd haalden een prima score van 2 uit 3, Lizzy een half punt dankzij een pat 1 (daar heeft ze inmiddels patent op) en Milan haalde 1 uit 3, meer dan genoeg on zich in 1 te handhaven, uitdaging de volgende speelweek wordt om punten te gaan pakken tegen klimop 1.

Volgende keer zijn we waarschijnlijk op twee locaties,  Leiden bij Op Eigen Wieken enBarendrecht/IJsselmonde.