Inloggen

Inloggen

Team 1 en 4 moesten zich deze ronde gezamenlijk verplaatsen naar Krimpen. De Pannekoe.

Team 1 deed goede zaken, niet in de laatste plaats door een goede invalbeurt, met 3 punten, door Djurre Vermeij.
Het team promoveert daardoor weer naar een Poule 2 in ronde 5.

Team 4 had het moeilijker en zal de volgende ronde weer terug gaan naar Poule 5. Er werd hard gewerkt, maar de tegenstanders konden meer bordpunten pakken.
Volgende keer zullen ze weer wat sterker aan de start komen, dat is zeker.Team 2 zat in een poule waarin het thuis spelende CSV 1 in Voorburg domineerde. Volgende ronde kunnen ze nogmaals in deze poule hun kunsten laten zienTeam 3, was deze keer weer bij Schoolschaak vereniging Klim-Op in capelle.
Peter Maes was mee als technisch begeleider, en analyseerde de prestaties als volgt;

Het team was gisteren bijzonder, een vaste opstelling dus geen wissels wat voor een ieder prettig is. Ik heb bij Fabricio genoten van zijn theoretische kennis en de praktische uitvoering daarvan. De manier waarop hij contact met mij  maakte terwijl hij zijn partijen speelde was extreem mooi. In zijn eerste twee partijen schitterde hij. 

Lisa, de stilte kracht van het team speelde net als Fabricio in twee partijen bij vlagen geniaal en liet zien dat ze heel veel kan. Een genot om te zien dat ook bij haar de trainingen en het spelen van toernooien vruchten afwerpt. 

Bij Dominck weet je het nooit, ook hij scoorde net als de andere 2 spelers 2 punten met slechts één verschil, als je de partijen analyseert kan je niet anders concluderen dat Dominick de Houdini van het team is. De belangrijkste tip is hier: probeer vanaf het einde van het middenspel op je handen te zitten, door het nemen van tijd zullen jouw partijen veel stabieler worden.

Ryan had een zware avond en scoorde geen punten. Zijn speeltijd aan het bord was helaas slechts 9 minuten. Hij zal gisteren relatief het meest geleerd hebben in deze korte tijd. De belangrijkste les is : Ga op je handen zitten en denk vanaf zet 2 minimaal 5 seconden na over je zet waarbij je kijkt naar wat je tegenstander zojuist voor zet heeft gedaan, probeer jezelf in gedachten aan de andere kant van het bord neer te zetten. Neem vanaf zet 3 nog meer tijd per zet waardoor je jezelf dwingt om te kijken naar meer mogelijkheden dan slechts jouw eigen plan vanaf zet 1. Dat Ryan potentie heeft is zeker, de tegenstand was gisteren voor hem nog even te zwaar, werk veel aan stap 2 en zoek online tegenstanders met een rating van 500-1000. 

Mooiste moment van gisteren in schaaktechnisch opzicht was de mat van Lisa in de 3e ronde tegen de klim-op in de persoon van Leonard, mat met een pion die ondersteund werd door de dame op afstand. Technisch zeer fraai en weinig gezien. 

Always a pleasure , ik moet nog even kwijt dat ik de steun van de ouders sinds een paar jaar ongelofelijk goed vind. De drijvende krachten doen het uitstekend, natuurlijk zijn het de kinderen die het op het bord moeten doen maar zonder ouders die dit alles supporter zijn wij nergens

Ik heb nu al zin in de volgende ronde⯑.

Peter Maes.