Inloggen

Inloggen

Terwijl onze JCC-teams een vurige strijd voeren in Den Bosch, zijn een deel van onze jongste schakers met hun eigen schaakervaring bezig. Leonard, Jorrit en Ansh zijn 1 oktober op pad gegaan naar het RSB Grand-prix te Maassluis, het Corry Vreeken Jeugdtoernooi.

 

Voor Jorrit was de dag goed van start gegaan in groep 4, hij won de eerste drie partijen vrij vlot! Echter het snelle spelen koste hem daarna de volgende drie partijen. Maar voor de laatste ronde heeft hij zijn rug gerecht en heeft hij een mooie overwinning behaald! Met deze winst kon Jorrit een hele mooie medaille mee naar huis nemen voor de 4e plaats.

Jorrit zijn

Op naar groep 3, waar Leonard een zwaar en lastig toernooi voor de boeg had. Helaas heeft hij dit toernooi geen punten kunnen scoren maar hij heeft zeker een hoop leuke potjes geschaakt! De begeleider van zijn groep verwoorde het heel mooi : Je stond aan het begin van de partij duidelijk beter maar liet je aan het einde toch in de maling nemen. Je hebt het in je maar dit toernooi kwam het er helaas niet uit, volgende keer beter!

                                                                                                                  

Ook Ansh speelde in groep 3, waar hij ook een goede uitdaging had. Ansh had zijn eerste partijen goed gespeeld en pakte heel mooi zijn eerste punten. Tijdens een van zijn latere partijen speelde hij per ongeluk pat, hij had het zelf helaas niet door. Geleerd van deze verassing heeft hij de volgende ronde zijn tegenstander verrast! Uiteindelijk kwam Ansh op de tweede plek terecht met 5 en een halve punt. Wachtende op de prijsuitreiking kon hij zichzelf lekker trakteren op een bakkie warme choco.

Al met al dus weer een succesvolle middag vol met plezier, schaken en leermomenten. Onze “grote” mannen hebben vandaag zichzelf weer bewezen en kunnen met een ervaring rijker weer lekker naar huis.