Inloggen

Inloggen

Het jaarlijkse Van Dam, Van Dam & Verkade jeugd en open toernooi is weer geweest en ook dit jaar was Spijkenisse weer van de partij! Na de zomervakantie is dit altijd een goed moment om jezelf weer even wakker te schudden en jezelf weer in de schaakmindset te zetten. Naast dat we allemaal intensief aan het schaken waren, kon er met het lekkere weer tussen de rondes door gevoetbald worden. Maar natuurlijk werd er ook weer voldoende gekletst en gelachen. Maar tijd voor het schaken, want daar waren we hier natuurlijk voor.

  

Om maar het spit af te bijten, beginnen we bij de FGH-groep. Voor Lavanan Ponnaiya beloofde het 9 zware maar leerzame rondes te worden. Zijn focus is onverslaanbaar en het is erg mooi om te zien, hij zit compleet verwikkeld in zijn partij! Daar kunnen ook de sterkere schakers van leren. Na het harde strijden eindige Lavanan met 3,5 punten.

Ook bij de D'tjes, waar Zayd Maes ook de uitdaging aanging met zijn leeftijdsgenootjes, was de focus heel erg aanwezig. Hij ging sterk van start en sleepte punt na punt binnen. Echter bij de sterkere tegenstandsters werd het lastiger om zijn goede stellingen om te zetten tot een winst. Uiteindelijk met 5 uit 7 heeft hij de derde plek kunnen claimen!

Tussen al die grote jongens en meiden valt zo'n kleine man wel op. Maar Ansh Jakhari heeft zicht wel bewezen in de gecombineerde AB en C groep. Als G-Speler heeft hij wel mooi 4 punten gepakt en is daarmee ook eerste in de C-groep geworden! Ook Pathman Ponnaiya deed mee in de AB groep en snoepte 1,5 punten mee.

                                 

Op naar de senioren! Naja, er deed voldoende jeugd mee tussen al de volwassenen in. In de C-groep wilde Denny Keetelaar snel van die 0 af, maar gelukkig na de 3e ronde lukte dat ook en eindigde hij met 2,5 punt. Ook Pascalle Monteny had een langzame start, qua punten en op de klok. Maar toen ze eenmaal in het toernooi zat ging het ook rap en eindigde ze met een nette 4 uit 7. Djad Maes had waarschijnlijk hoog ingezet op dit toernooi, maar hij moest vaak maar tevreden zijn met remise. Maar, met 2,5 punten hoeft hij zeker niet ontevreden te zijn. Ook Steyn was van de partij en heeft met 5,5 punten de gedeelde 3e plaats gewonnen.