Inloggen

Inloggen

Vandaag was het weer zover, het persoonlijk jeugdkampioenschap van de RSB. Ook dit jaar was Spijkenisse weer de gastheer en vond het toernooi dus plaats in bibliotheek de Boekenberg. De komende drie dagen gaat de jeugd uit regio de strijd aan om kampioen van de RSB in zijn leeftijdscategorie te worden en natuurlijk om die gewilde NK-plaatsen te bemachtigen!

Vandaag waren de C jongens begonnen met hun drie-daagse toernooi en hebben de Etjes gespeeld. Hoewel het spelersaantal in de C laag was met 7 schakers, beloven er toch altijd hele spectaculaire partijen uit te komen. Ook de E beloofde spannend te worden want in de top zitten een aantal schakers die regelmatig wat verrassends kunnen laten zien op het bord.
 

Het beloofde opnieuw een koude en winderige dag te worden, dus de meeste bleven ook lekker binnen zitten. Gelukkig had Eduard ook een grote stapel met Donald Duck stripboeken meegenomen waar de jongsten ook vol van genoten hebben. Uiteraard kozen er ook genoeg voor om tussendoor te schaken of achter een scherm te duiken, zo had ieder weer zijn ding. Maar ze waren er uiteindelijk wel om te schaken en dat gebeurde zeker.

In de E-categorie ging Ansh Jakhari voor de winst spelen, maar dat weerhield hem er niet van om tussendoor achter een computer te duiken of gewoon lekker rond te rennen. Echter achter het bord was hij altijd lekker rustig en goed gefocused, wat ook wel wat opleverde. Want na 7 rondjes waren ook alle 7 puntjes te pakken waarmee hij dus de 1e plaats veroverde! Hiermee is hij dus E-jeugdkampioen van de RSB en zien we hem ook weer terug op het NK-E in Waalwijk! De toekomstige bardames Veerle en Thu hebben misschien niet veel punten kunnen pakken maar wel een gezellige middag gehad. De grootste uitdaging was voornamelijk tussen de partijtjes door, aan de bar. Want ze wisten maar niet wat ze moesten kiezen! Volgens mij was het uiteindelijk een Twix en een Kitkat geworden.

  

Op naar de wat 'oudere mannen' van de C-categorie, waar Job Verheul de strijd aan ging met 6 andere schakers. De eerste ronde moest hij al hard aan de bak tegen favoriet Lucas Nguyen. Het leek er een tijdje op dat hij een lekkere stelling had en een goed vooruitzicht had voor het eindspel, echter wist Lucas de zwaktes in Job zijn koningsstelling goed te benutten waardoor Job, in tijdnood, de verdediging niet meer kon behouden.

In de tweede ronde kwam Job lekker in het middenspel terecht, met een goed initiatief. Hij wist hierdoor snel binnen te komen met zijn dame waardoor hij een stuk voor kwam te staan. Nadat hij rustig zijn stukken activeert, dwong hij zijn tegenstander opnieuw materiaal op te geven. Dit liep later uit op mat. Tijd was wel weer de vijand in de laatste ronde. Hoewel hij wel in een beter toreneindspel terecht kwam, was het lastig om de goede zetten te blijven spelen in tijdnood. Helaas viel de vlag ook.

 

Morgenochtend heeft Job (1/3) de bye dus kan hij lekker uitslapen, laten we hopen dat het helpt! Ook komen morgen de Dtjes ons vergezellen waar Zayd Maes, Lizzy van Anrooij, Leonard Born en opnieuw Ansh Jakhari aan mee gaan doen. Zaterdag zal het druk worden, want dan zijn de FGHtjes ook van de partij en vervolgt het kwalificatietoernooi. 

De tussen- en eindstanden vind je hier : http://r-s-b.nl/rsb-pjk/


Als afsluitertje nog een stelling van één van de partijen van vandaag :
Wit aan zet en speelt mat in 4.