Inloggen

Inloggen

Op naar dag 2 van het RSB persoonlijk jeugdkampioenschap, vandaag weer met de C'tjes en nu ook met de D'tjes. Vooral bij de D beloofde het vandaag erg spannend te worden want de top 8 schakers liggen dicht bij elkaar op rating. Maar ook de top zal moeten oppassen, want vlak daaronder zitten ook een paar fanatieke schakertjes die voor verassingen kunnen zorgen. In de C hopen de spelers met de meeste punten vandaag hun toppositie te versterken, maar dat zullen de anderen niet zomaar toestaan.
Vandaag waren de temperaturen opnieuw laag en de windskracht nog steeds hoog, maar daar hadden deze fanatieke schakers geen last van achter het bord. In de zaal was het altijd lekker warm en muisstil (misschien op wat gelach/gedol onderling na) en waren de schakers uitermate geconcentreerd. Dit werd ook wel een beetjes geholpen door het genot, tussen de partijen door, dat ze lekker los konden gaan en zichzelf even konden afleiden. Ook konden de schakers tussendoor de barman uitdagen in een snelschaakpartijtje voor het gewilde broodje knak. Na verschillende uitdagingen, waren er uiteindelijk twee die erin slaagde om de winst te pakken, Daniel van de C en de arbiter André. Morgen maar revanche nemen!

De D'tjes mochten vandaag van start en dat begon voor Zayd en Lizzy meteen met een clubpartij, uiteraard speelde ze allebei voor de winst! Lange tijd leek het erop dat beide spelers een goed argument hadden voor hun stelling, echter nadat Zayd materiaal wist te winnen kon hij langzaam de winst binnen slepen. Leonard stond als laatste geplaats in de D, dus elk puntje was al een overwinning voor hem. Het was hem bijna gelukt in de 5e ronde, maar hij trok net het korste end in het eindspel. Morgen weer een kans! Ik had zelf het idee dat er veel druk zou staan op Zayd, want hij had vorig jaar net niet een NK-ticket bemachtigd. Maar hij zat er lekker chill bij
dus mijn zorgen waren snel verdwenen. Hij is het toernooi gestart met 3 uit 5 punten en alleen verloren van Dana, de huidige nummer 1.

 

Lizzy is altijd heel bescheiden, maar ook vandaag kan ze zichzelf weer bewijzen. Ondanks het verlies tegen Zayd wist ze zichzelf goedte behouden in de rondes daarna, want ze pakte de tweede ronde meteen een punt. De partijen daarna heeft ze vaak als een van de laatsten nog gepseeld, al vechtend voor de overwinning! Er waren veel mooie partijen, maar uiteindelijk is ze de dag beëindigd met een gezonde 2 uit 5 punten. Ook Ansh was vandaag weer van de partij, vandaag in een wat oudere groep. Het toernooi begon heel sterk en pakte de eerste 3 punten erg vlot, echter bleek Dana in de 4e ronde toch te sterk te zijn.

Hiermee hebben Ansh en Zayd allebei de dag beëindigd met 3 uit 5 en hebben beiden dus nog kans om de top 5 te behalen. Lizzy heeft vandaag 2 punten bemachtigd en leonard heeft vandaag nog geen punt kunnen pakken. Morgen weer een nieuwe dag en 4 nieuwe partijen!

Sommige hadden dezelfde luxe willen hebben als Job vanmorgen had, want hij kon lekker uitslapen. Vanwege het oneven aantal in de C hebben alle schakers één bye, dus Job had het geluk dat hij een ochtend te pakken had. Maar in de middag moest hij toch echt aan de bak, ditmaal tegen Jannes. Hij kreeg een caro-kann tegenover zich waarin hij al snel zijn tegenstander uit zijn "comfort-zone" haalde door een ingewikkelde rand-variant te spelen. Een vroege opmars op de konings-vleugel
gaf hem al vrij snel een voordeel, waarna hij het passieve spel van zwart soepel afstrafte. Job gaat dus de laatste twee rondes in met 3/5. Een plaatsing voor het NK zit er dus niet meer in, maar hij kan zeker nog naar de prijzen toewerken.

 

Het was me er weer een dag! Danwel vandaag nog geen prijzen in bekers, maar zeker in nagelbijtend spannende partijen! In de C begint het langzaam wel duidelijk te worden wie er in de top gaat belanden, maar in de D is alles nog mogelijk. Morgen komen de echte jonkies van de FGH spelen, hier gaan Lavanan Ponnaiya(F) en Djurre Vermeij(H) zichzelf toevoegen aan het gezelschap. Beide zullen een leuke uitdaging hebben in hun leeftijdscategorie, maar ze zijn zeker geen underdog! De D'tjes en C'tjes gaan ook hun avontuur voortzetten en het kwalificatietoernooi van de AB en Cm zal vandaag ook vervolgen. Dit beloofd dus een drukke, spannende maar ook leuke dag te worden!

Tussenstanden en uitslagen kan je hier terugvinden : http://r-s-b.nl/rsb-pjk/