Inloggen

Inloggen

Dit jaar heeft u weinig kunnen lezen van de resultaten van het 2e van SVS. Vorig jaar ook al een beetje stiekem gedegradeerd en dit seizoen qua rating de favoriet. Na een koude start, 4-4 tegen Barendrecht/IJsselmonde 1 werden de overige wedstrijden met ruim verschil gewonnen.

Uitslagen zeggen niet alles, een enkele keer (een keertje te veel?) kwam het team goed weg. In het laatste uur is het toch veelal fit zijn en zelfverzekerd achter je bord zitten. Een pionnetje meer of minder is op de meeste borden niet zo’n probleem als de grote wijzer omhoog kruipt.

Dit keer was de Joey de teamleider als eerste klaar, met zwart een punt dat is wel lekker voor het team. Later bleek hij dat hij de volgende ochtend om 3uur een vlucht geboekt te hebben naar het zonnige zuiden. Een beetje haast bij hem was dus wel geboden. Daarna won Fabian een remiseachtig eindspel, de een paard en de andere een loper en een ieder 2 vrijpionnen. De loper was hier beslissend en nadat ook Nick het aangeboden materiaal in een vreemde Oerang Oetang (1. b4) verzilverde was het al vrij vroeg in de avond 3-0.

Door de stand kon ik (Bart) afwikkelen naar een dubbeltoren eindspel, waar geen fut meer in zat en was de winst nog een overwinning verwijderd. Met Kostas en Ricardo achter de witte stukken moest dat wel lukken.

Het scenario kreeg toch nog een andere wending. Björn begon een gelijkstaand eindspel te mishandelen en verloor. Rob “offerde” een stuk voor 2 pionnen en Kostas forceerde te veel. Een drukke dag met veel telefoontjes en geen tijd om te eten. Of het invloed had? Hij gaf een vol stuk weg en daarmee de partij.

Op bord 1 zat Ricardo met wit een damegambiet te “melken”, een tegenstander die niet actief werd en goed verdedigde. Toen zijn tijd wat krapper werd, beging zijn tegenstander toch wat onnauwkeurigheden en was het winnende puntje verdiend binnen. En Ricardo de topscoorder.

Dat Rob het geofferde stuk terugwon, was te danken aan het feit dat zijn tegenstander nogal bang ging schaken. Het was dan ook niet gemakkelijk, zwart (Rob) kon op twee fronten een vrijpion maken en de witte koning stond ook al niet geheel veilig. Uiteindelijk won de zwarte b-pion het van de witte c-pion in een niet geheel vlekkeloze partij.

Daarmee werd de uitslag 5½ - 2½ en was het wachten op de uitslag van Barendrecht/IJsselmonde.

Om 1 uur kwam het verlossende e-mailtje, Barendecht was op 4-4 gehouden door Schiedam. Bij 4-4 waren we achteraf al kampioen.

Volgend jaar weer in de promotie klasse, daar zijn we nu voor geplaatst. Hoe de indeling er werkelijk uit gaat zien is afwachten. De KNSB competitie gaat uitgebreid worden met meerdere klassen. Dan wordt het voor de spelers kiezen, vrijdagavond, zaterdagmiddag of allebei de competities spelen.

De klok (met inscriptie) die komt er weer aan. De eindstand en de uitslagen is te vinden op de RSB site.