In de dropbox vindt u de voorlopige indeling van de interne en externe competitie van de senioren. Vandaag of morgen ontvangt u deze ook via de mail.

Interne competitie
Externe competitie

Daarnaast zijn er een drietal voorgestelde reglementswijzigingen voor de interne competitie:

1) Een kleine compensatie in de interne competitie als waardering voor de vrijwilligers die bardiensten draaien.
2) Het formeel maken van het besluit genomen in de ALV van 2016, waarin is besloten om de augustus-lijsten te gebruiken voor de indeling.
3) Het formeel maken van de situatie die kan voorkomen indien een speler meerdere externe partijen in één week speelt.

Met vriendelijke groet,

Competitieleider SV Spijkenisse
Werner Hübner

Hieronder vindt u de begeleidende tekst van de wedstrijdleider, Ricardo Klepke

Zoals u waarschijnlijk weet is er vanaf komend seizoen een pilot met ‘gescheiden competities’. Dat betekent dat de KNSB- en RSB-competitie niet meer aan elkaar gekoppeld zijn en het dus twee losstaande competities zijn geworden. Uit onze jaarlijkse ledenenquête bleek dat meerdere leden interesse hebben om deel te nemen aan beide competities.

In de KNSB-competitie kan Spijkenisse drie teams vormen. Aangezien Spijkenisse 1 komend seizoen uitkomt in de eerste klasse van de KNSB-competitie, zal het team voortaan met tien spelers spelen. De andere twee teams van Spijkenisse in de KNSB-competitie spelen met acht spelers. Daarnaast is het handig om te vermelden dat het derde KNSB-team zeven wedstrijden speelt in plaats van de gebruikelijke negen wedstrijden.
Daarnaast is de competitie-indeling voor onze eerste twee KNSB-teams te vinden op: https://schaken.nl/competitie/knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20182019/definitieve-indeling-20182019-klasse-4

In de RSB-competitie kan Spijkenisse drie teams vormen. Vanwege het aantal geïnteresseerden in deze competitie zullen alle teams meer dan acht basisspelers hebben. Hier moet dus gerouleerd worden, indien alle basisspelers beschikbaar zijn voor een wedstrijd.

In de RSB-viertallencompetitie kan Spijkenisse drie teams vormen.
Erik Both had zich aangemeld als reserve, echter door reglementaire redenen van de viertallencompetitie kan hij niet invallen in het hoogste team en is zodoende van de lijst gehaald.

Voor de communicatie met betrekking tot de externe teams is het handig om voortaan te spreken over K1, K2, K3, R1, R2, R3, V1, V2 en V3, want de term ‘Spijkenisse 1’ kan onduidelijkheid gaan opleveren.

Bij dezen doe ik nog een vriendelijke oproep aan alle basisspelers om het teamleiderschap te overwegen. Veel teams hebben namelijk nog niet de beschikking over een teamleider.