--RICK LAHAYE BINNENKORT INTERNATIONAAL MEESTER?--
Met zijn overwinning op FM Jasel Lopez (2390) in de laatste ronde van het 11e Batavia Amsterdam Chess Tournament heeft Rick zijn tweede IM-norm zekergesteld. Van tevoren was vastgesteld dat hij daarvoor in de klassieke partijen vijf punten moest scoren. Eerder won hij van grootmeesters John van der Wiel en Simon Williams, alsook van de jonge FM Felix Meissner, en remiseerde tegen internationaal meesters Max Warmerdam en Stefan Kuipers. Een prachtig resultaat!

Gezien Rick in 2009 eerder een IM-norm behaalde, lang en breed de ratinggrens van 2400 is gepasseerd en al vaker hoge toernooi-prestatieratings (TPR) van 2450+ scoorde, mag hij bijna zijn Internationaal-Meestertitel aanvragen. Daarvoor moet hij nog één norm halen. Zo zijn we binnenkort naast WIM Desirée Hamelink misschien een titelhouder rijker.

Gedurende het toernooi wist Rick van alle deelnemers de meeste overwinningen te boeken. Daar staat tegenover, ook de nodige nederlagen. Er zit dus nog rek in voor de nog te leveren prestatie.

Het bestuur en de leden van SV Spijkenisse feliciteren hem van harte met het behaalde succes en natuurlijk zijn wij zelf ook wel een beetje trots. Op naar die titel!

-Voorzitter Bart de Glopper & Secretaris Daniël Zevenhuizen,
namens het bestuur van Schaakvereniging Spijkenisse

Voor de resultaten en andere toernooi-gerelateerde informatie bezoekt u de website: batavia1920.nl/chess

Hieronder een stukje van zijn laatste partij, geannoteerd door Daniël: