Inloggen

Inloggen

De externe competities zijn voorbij, maar er was nog één teamtoernooi waar twee teams nog ten strijde gingen. Afgelopen zaterdag was namelijk het HSB open rapid teamtoernooi bij de Haeghe ooievaar. Vorig jaar was Spijkenisse er met twee jeugd teams, maar dit jaar waren er ook  schakende ouders en seniorschakers van de partij. In de mix van gezellige clubschakers en fanatieke schaakteams, gingen wij voor een leuke schaakdag waar we ook nog het een en ander konden oppikken van deze dag. Het eerste team bestond uit Djad Maes, Steyn de Lange, Job Verheul en Vinh Nguyen Quang. Het tweede team bestond uit Sjaak de Ligt, Zayd Maes, Martin Verheul en Eric de Lange.

 

In het eerste team wisten we mekaar goed te motiveren om resultaat te leveren. Want wat begon als een leuk toernooi om gewoon weer eens lekker te gaan schaken, bleek al snel dat dit een mooie kans was om jezelf te meten aan de (op papier) betere schakers. Voor Djad bleek het op het eerste bord lastig om de punten te verzilveren, vaak wist hij de overhand te bemachtigen en wist hij zichzelf in een goede stelling te werken. Maar helaas kwamen er vandaag te veel onnauwkeurigheden in zijn spel en moest hij genoegen nemen met één punt. Voor Steyn (Oh hé, dat ben ik) waren de partijen heel wisselvallig. De opening ging vrijwel altijd goed maar de blunders in het middenspel maakte het lastig om de partijen soepel af te ronden. Met veel meevallers en 4,5 punten was het zeker geen verkeerd resultaat, al zeg ik het zelf ;-).

Na het NK in Assen was het voor Job wel weer even iets anders om rapid te spelen. Maar Job wist zijn voordeel altijd goed uit te buiten, zelfs in tijdnood van de secondes! Job was in topvorm en heeft een geweldige score van 6 punten uit 7 behaald! Voor de underdog op bord vier, Vinh, viel er niks te verliezen. Maar hij verrast ons altijd tijdens team toernooien en weet altijd een top resultaat te leveren. Ook vandaag wist hij tegen de sterkere tegenstanders de punten te pakken en heeft hij die 50% gepakt. 

 

Maar ook de schakers in het tweede team wisten er vandaag weer een potje(s) van te maken.
Sjaak mocht op bord 1 het tegen de toppers opnemen, wat een flinke uitdaging bleek! Ondanks dat hij maar één punt kon binnen halen, heeft hij wel een hoop leerzame partijen gespeeld en kan hij thuis zijn spel weer verscherpen. Zayd had vandaag ook een off-day en moest genoegen nemen met één punt, maar hij is wel altijd strijdlustig en is altijd lang door gaan strijden voor een positief resultaat!

Als voorheen schaakvader was Martin wel de grootste verrassing. Tactiek stond duidelijk in zijn schaakwoordenboek en wist vaak materiaal te winnen. Met 3,5 punten heeft Martin als nieuw lid van Spijkenisse een top prestatie geleverd! Na 7 jaar niet meer geschaakt te hebben was het voor Eric ook weer even wennen. Soms kon hij voordeel pakken aan de simpele trucjes, maar soms zag hij ze ook over het hoofd. Desalniettemin heeft hij gestreden tot het einde en wist hij toch nog één punt te bemachtigen!

Op naar de prijzen, want hoewel we ze niet verwachten te ontvangen bleken we toch wel te kunnen cashen! Het eerste team wist de rating prijs (Gem. tot 1700) te bemachtigen op de zesde plek! De Verheultjes waren de topscorers in beide teams en konden wat lekkers mee naar huis nemen.