Inloggen

Inloggen

Afgelopen hemelvaartsweekend was weer het NK-D in Rijswijk waar ook Spijkenisse weer van de partij was, ditmaal met Lizzy van Anrooij en Ansh Jakhari. Voor Ansh was dit alweer zijn derde NK dit seizoen en na het succes in Waalwijk en Assen was dit ook weer een mooi moment om zichzelf te meten aan de oudere schakers. Door plaatsing via de reservepoule kon Lizzy dit jaar ook weer mee doen aan het NK en had ze de uitdaging aangenomen om de titanen te bestrijden.

Dit weekend bleek voor Ansh extra uitdagend te zijn, naast dat hij tegen de beste D'tjes van Nederland mocht schaken, moest hij ook nog eens vechten tegen de pollen! Maar dat weerhield hem er niet van om zijn uiterste best te doen en hij wist de punten ook mooi binnen te slepen. Hoewel het resultaat van dit NK niet op staat tegen eerdere resultaten van de NK's, heeft hij goed zijn 'fighting-spirit' kunnen tonen en een prima 6 uit 9 punten behaald.

Als een van de underdogs was het voor Lizzy hard vechten naar de top. De eerste dag moest ze nog even inkomen, maar toen ze de smaak te pakken had wist ze de punten binnen te harken. Het echte gevecht begon pas de dagen daarna, waar ze zich mocht meten aan de toppers van de D-meiden. Soms miste Lizzy een mooie kans, maar als ze een goed plan had pakte ze haar tegenstandsters hard aan! Voor het tweede NK van Lizzy heeft ze een uitmuntend goed resultaat geboekt met 5,5 uit 9 punten! 

Na een lang weekend kunnen Ansh en Lizzy weer een mooie en leuke ervaring in hun zak steken!  Beide kunnen ook zeker tevreden zijn over hun resultaat, Ansh wist de gedeeld 6e plaats te behalen en Lizzy de gedeeld 5e plaats. Proficiat aan beide schakers!
Alle informatie, eindstanden en partijregistraties zijn terug te vinden op de site van de Haagse schaakbond : https://www.haagseschaakbond.nl/content/category/10/121/352/

 

Speeldag 1
Dit hemelvaartsweekend schaken ze met lekker weer en goed gezelschap. Want ze schaken tegenover een boerderij met ezels, schapen, herten en nog veel meer! Verwacht dan ook maar volop vergelijkingen met alle aanwezige boerderijdieren. Maar op naar het schaken, want de dame en heer waren er klaar voor en gingen er weer een mooi schaakweekend van maken.

Lizzy en Ansh waren de eerste dag goed opdreef en hebben in de eerste rondes al goede zaken gedaan. De eerste dag ramde Ansh vlot de punten erdoorheen maar moest zich helaas gewonnen geven in de derde ronde. In de eerste ronde zat Lizzy er nog niet helemaal in en had ze een langzame start. Maar Lizzy bleek zeker geen ezel te zijn, want ze stootte zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Na het verlies van de eerste ronde kon Lizzy alleen nog maar winnen! Beide denkhoofden eindigde de eerste dag dus goed met 2 uit 3.

 

Speeldag 2
Ook vrijdag begonnen ze goed door beide één punt te pakken in de vierde ronde. Lizzy kwam in de vijfde ronde in een lastig middenspel terecht tegen Luna Huang, Lizzy was iets te terughoudend in haar spel en had wat agressiever mogen spelen. Na herhaling van zetten hadden beide schakers remise afgesproken. In de vijfde ronde kwam Ansh een bekende tegen, Alan Bakija. Ditmaal bleek Ansh toch zijn meerdere te zijn en kon Ansh met een leuk trucje een paard winnen. Nadat hij zijn vrijpion promoveerde kreeg hij er weer een punt bij. Met het mooie resultaat konden ze allebei wel zo trots als een pauw zijn!

Nu over de helft van het toernooi hebben Ansh en Lizzy allebei al goed gepresteerd! Ansh gaat de zevende ronde in met 4 uit 6 en Lizzy wist haarzelf sterk staande te houden met 3,5 uit 6. Ik ben benieuwd hoe de laatste drie partijen zullen aflopen!

 

Speeldag 3
De laatste dag bleek misschien nog wel het spannendste te zijn. In de laatste drie rondes zou blijken wie het alfadier was onder de deelnemers en het was nog niet duidelijk wie de groep zou leiden. Voor Ansh en Lizzy maakte dit weinig uit, zij waren er om te schaken en te laten zien wat ze konden, die boerderij dieren is om naar te kijken in de pauze.

Voor Lizzy was dit een mooie dag om weer te scoren, na een pittige dag achter de rug te hebben kon ze vandaag weer scoren. Ze wist heel soepel twee puntjes te pakken met aanvallend spel. Vooral de laatste partij was erg leuk om na te kijken, een gemene f-pion van Lizzy zette druk op de stelling van wit, waarna ze een toren cadeau kreeg. Succes was er voor Lizzy dit toernooi zeker, met 5,5 uit 9 heeft ze boven verwachting gescoord en de gedeeld 5e plaats behaald. 

Ook Ansh wist vandaag de overwinning te bemachtigen door twee maal mooi te winnen. Vooral zijn laatste partij was erg leerzaam, Ansh verloor in het middenspel een kwaliteit maar liet goed zien hoe je terug kan vechten met minder materiaal. Naarmate zijn stukken het initiatief pakte in de partij was het lastig voor wit om de stelling te behouden en kon Ansh mat zetten. Met 6 uit 9 punten kan Ansh tevreden zijn en hiermee heeft hij ook mooi de gedeeld 6e plaats bemachtigd!

Na een lang weekend kunnen Ansh en Lizzy weer een mooie en leuke ervaring in hun zak steken!  Beide kunnen ook zeker tevreden zijn over hun resultaat, Ansh wist de gedeeld 6e plaats te behalen en Lizzy de gedeeld 5e plaats. Proficiat aan beide schakers!