Het seizoen is gestart, de clubavond is begonnen en daarmee starten ook de jeugdclubkampioenschappen! Als eerste waren de jongsten aan de beurt op het NK-E voor club teams. Dit was een leuke verrassing tijdens de vakantie, aangezien we ons vorig seizoen net niet konden plaatsen voor dit teamtoernooi. Het team bestaande uit : Lavanan Ponnaiya, Lisa Verbunt, Dominick Burger en Rayan van Citteren, heeft in de tussentijd al flinke sprongen gemaakt in hun schaakniveau en konden ons nog wel eens verrassen!

Het mooie weer was al een goede start van de dag. Het team heeft hier ook volop gebruik van gemaakt tussen de partijen in, en gingen ze lekker buiten spelen. Het favoriete spel, verstoppertje! Maar als ze gingen schaken was het een sirieuze zaak en werd er goed gefocust op de partijen tussen de 39 andere teams.

Op het eerste bord wist Lavanan zich goed staande te houden, door goed de tactiek te vinden kon hij vlot materiaal winnen. Als een van de topscorders van het team heeft hij het met 4 uit 7 punten een mooie prestatie geleverd. Voor Lisa was het op het tweede bord lastig om de punten te verzilveren, maar strijden deed ze altijd tot het bittere einde! Uiteindelijk wist ze nog anderhalve punt te scoren. Dominick was een vlotte tovernaar op het bord, met zijn snelle agressie wist hij zijn tegenstanders al in een vroeg stadium van de partij mat te zetten. Zijn strategie was zeker niet zonder succes en wist hiermee ook 4 punten te scoren. Op het laatste bord was het vaak spannend, want bij Rayan ging het materiaal vlot van het bord en was het altijd de vraag wie aan het einde nog de meeste stukken overhield. Als debutant van dit E-team heeft hij met een 3 uit 7 punten het ook uitstekend gedaan.

Het E-team heeft met 6 matchpunten en 12,5 bordpunten een prima resultaat geboekt!

Eindstand en resultaten zijn hier terug te vinden :