Inloggen

Inloggen

Tijdens de decembermaand gaat iedereen meestal een pitje lager, genieten van de feestdagen en lekker relaxen met familie en vrienden. Maar voor onze jeugdschakers was dat de afgelopen periode wel anders en hebben ze zeker niet stilgezeten! Want ook deze feestelijke maand zochten ze weer massaal het schaakbord op tijdens verschillende schaaktoernooien en schaakevenementen. Van jong tot oud wisten ze allemaal wel een manier te vinden om aan hun schaakgenot te komen.

Vooral in de kerstvakantie was er genoeg te doen : Van een gezellig Grand-prix toernooi in Capelle tot een uitdagende simultaan bij ons op de clubavond door Ansh Jakhari. Het opvallendste was het 40e Klim-op toernooi georganisseerd door Jan Sijbesma! Er was dus genoeg geschaakt en ook zeker niet zonder succes!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 7 mensen, zittende mensen en schaken


Handhaving in de jeugdclubcompetitie 2019!

Hoewel de laatste speeldag net niet in december viel, past dit ook wel in dit rijtje! Vier zaterdagen hebben de twee Spijkenisse-A teams hard geschaakt op het nationale toneel tijdens de Jeugdclubcompetitie. Beide teams waren relatief jong in vergelijking met de andere teams, dus dat maakte het misschien soms extra spannend voor de spelers. Desalniettemin hebben ze hun uiterste best gedaan en hun schaakkunsten laten zien!

Het Spijkenisse A-1 team speelde mee bij toppers in de meessterklasse, bestaande uit Ansh Jakhari, Job Verheul, Pascalle Monteny, Vinh Nguyen Quang en Djad Maes. Na vier slopende speeldagen wist het team uiteindelijk 4 matchpunten en 13,5 bordpunten bij mekaar te scoren. Vooral de laatste speeldag was het extra spannend omdat ze misschien nog konden degraderen. Gelukkig wisten ze de 7e ronde overtuigend te winnen en was handhaving gegarandeerd! Extra complimenten naar de topscoorder van het team, Job Verheul, die maar liefst 6 van de 8 bordpunten pakte!

Voor het Spijkenisse A-2 team was het andere koek, door veel zieken en uitvallers was het altijd erg lastig om een compleet team te maken (wat soms helaas niet lukte). Dat deed de schaakzin gelukkig niet zakken en heeft dit team zijn uiterste best gedaan. Uiteindelijk wisten ze nog 2 matchpunten te pakken. Vooral Lizzy heeft zichzelf als C-Speelster goed bewezen en wist de meeste punten te scoren van het team!

Het eindverslag van Spijkenisse-A1 vind je hier : https://sv-spijkenisse.nl/jeugd/nieuws/22-externe-competitie/jeugdclubcompetitie/1506-jcc-meesterklasse-a-team-levert-een-topprestatie
Alle resultaten kan je hier terug vinden : https://knsb.netstand.nl/scores/index/19Het 40e Klim-op jeugdschaaktoernooi op 21 december

Elk jaar is het altijd weer raak bij dit toernooi, georganiseerd door Jan Sijbesma, en weten ze er altijd een gezellig toernooi van te maken voor alle kinderen t/m 12 jaar. Ook dit jaar waren de jonge Spijkenissenaren weer van de partij en zeker niet zonder successen.

In de ‘t/m 8 jaar’ groep waren er twee schakers helaas net buiten de prijzen gevallen. Djurre Vermeij (6/9) en Neyo van der Schee (6/9) waren namelijk gedeeld derde geworden, maar hadden helaas niet genoeg weerstandspunten om in de prijzen te vallen. Voor deze jonge schakers is dat nog steeds een prima prestatie! De laatste toernooien doen Keano van Deelen (5/9) en Rayan van Citteren (4,5/9) het ook erg goed op toernooien en ook vandaag hebben ze sterk meegespeeld! Ook het zusje van Rayan, Yara van Citteren (2,5/9) was van de partij en heeft leuk mee kunnen schaken.

Ook in de ‘t/m 10 jaar’ groep greep Lisa Verbunt (4/7) net naast de prijzen, want op weerstandspunten miste ze net de prijs voor het beste meisje. Maar in deze groep heeft ze goed terug gebeten achter het bord! Maar ook Fabricio Both (3,5/7) en Lavanan Ponnaiya (3/7) hebben goed gestreden en een stevige plek in de middenmoot bemachtigd.

Eindstand en RSB verslag vind je hier : http://r-s-b.nl/nieuws/geslaagd-40e-klim-op-jeugdschaaktoernooi/

 http://www.3-torens.nl/wp-content/uploads/2019/12/IMG_20191221_151920.jpg

Het Open Capels Jeugdkampioenschap (RSB Grand-Prix) op 30 december

Ook tijdens de kerstvakantie gaan de Grand-Prix toernooien door en dus gaan er massaal jonge schakers hiernaartoe. Dit jaar waren er op dit toernooi al bijna 150 deelnemers! Een drukke boel, maar dat zal de schaaksfeer zeker niet verpest hebben.

In de hoogste A-Groep had Vinh Nguyen Quang een zwaar vierkamp. Ondanks de pogingen moest hij helaas het onderspit delven en kon hij geen punten pakken. Ook voor Silas van der Geldt was het een zware denkstrijd in de C-groep en uiteindelijk wist hij gelukkig nog een mooi punt te pakken!

Maar in groep 1 wist Pathman Ponniya ons positief te verrassen en wist met 3,5 punt uit 5 de eerste plek te veroveren. Mooi gedaan! Zijn jongere broertje, Lavanan Ponnaiya had het in groep 2 wat moeilijker. Maar hij wist uiteindelijk genoeg schakers te slim af te zijn om twee punten te pakken! Op naar de dame van dit gezelschap, Lisa Verbunt, die meespeelde in groep 7. Hoewel zo’n toernooi soms een rollercoaster van emoties kan opleveren, wist ze hier zichzelf staande te houden. Met 3 punten van de 5 pakte ze de derde plaats!

Langzaam maar zeker is Fabricio Both omhoog aan het gaan in de Grand-Prix, dus dat betekent ook sterkere tegenstanders! In groep 8 was dat zeker het geval en wist twee prima punten te pakken. Op naar groep 9 waar Dominick Burger en Jelle Fortuin elkaar tegen kwamen. Ook Jelle is de laatste tijd flinke stappen aan het zetten en worden de groepen dus ook sterker. Hoewel hij niet veel heeft gewonnen, wist hij iniedergeval van zijn clubgenoot te winnen! Dominick Burger deed het namelijk ook zeker niet slecht in de groep. Hij wist drie punten te pakken en daarmee ook de beker voor de tweede plaats!

Vanaf groep 10 spelen ze wat meer partijtjes maar dat weerhield Djurre Vermeij niet om door te schaken. Van de 7 wedstrijden wist hij er 4 te winnen en pakte de beker voor de derde plaats. In de groep van Neyo van der Schee waren de spelers heel gewaagd aan elkaar, de scores lagen dicht bij elkaar! Met drie punten heeft hij zich goed staande gehouden in groep 11. Tussen de jongste schakers van groep 15 heeft Lucas van der Perk ook goed geschaakt en wist 3 punten te pakken.

En ‘last but not least’ komen we nog aan bij Keano van Deelen, die in groep 14 goede zaken heeft gedaan. Na zeven partijen wist hij maar liefst 6 punten bij mekaar te sprokkelen en pakte daarmee een solide eerste plaats!

Eindstand en RSB verslag vind je hier : http://r-s-b.nl/nieuws/cedric-kerkmeester-wint-ocjk/

http://r-s-b.nl/wp-content/uploads/2019/12/Speelzaal3.jpg

http://r-s-b.nl/wp-content/uploads/2019/12/Speelzaal.jpg