De wintercompetitie is weer voorbij voor de jeugd en dat betekent, prijzen! Afgelopen vrijdag hebben we de prijsuitreiking gehouden van de wintercompetitie en een aantal schakers in het zonnetje gezet voor hun goede inzet en prestaties!

Afgelopen competitie hebben de jeugdleden hard geschaakt, getraind en geoefend om zichzelf in optima te kunnen meten aan hun clubgenoten. Maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en soms moest dat zelfs beslist worden door middel van beslissingspartijen. Dit was al spannend genoeg, dus op naar de prijswinnaars!

Groep 3
De jongste en nieuwste schakers waren misschien wel de fanatiekste in de wintercompetitie, maar er was genoeg om te leren. Zelf zien ze vaak ook al snel wat ze beter hadden kunnen doen. Maar in groep 3 was er een overtuigende winnaar en dat was Neyo van der Schie! Maar wie was er tweede? Dat was uiteraard de rest van groep 3!

Dan hebben we ook nog de stippenprijzen, waar we schakers belonen voor hun sportiviteit of schaakfanatisme. Eerste werd Lucas van der Perk omdat hij zo sterk meespeelt in de competitie maar altijd lekker positief blijft. Op de tweede plaats kwam Alp Arslan die grote stappen aan het maken is en er geen problemen mee heeft om vragen of opmerkingen te maken! Mees van der Merwe komt net van de starterscursus af maar maakt hele grote en enthousiaste stappen in het schaken. De derde stippenprijs is hem zeker verdient!

Groep 2b
De eerste plek was nog niet bepaald en Rayan en Thu moesten nog strijden om zichzelf kampioen te noemen van deze groep. Uiteindelijk wist Rayan van Citteren te winnen en bemachtigde hij de eerste plaats! Daarmee was Thu van Pham tweede, wat zeker ook een mooie prestatie is van haar. Op de derde plaats kwam Veerle van der Weide, die hard heeft moeten vechten voor deze plaats!

De laatste tijd doet Keano het heel goed op toernooien en is heel fanatiek bezig met schaken, daarom verdient hij een eerste plaats in de stippencompetitie! Thijs is een vaste waarde tijdens de competitie en doet altijd leuk mee met de clubavond en verdient daarom zeker de tweede plek! Lucas Weber weet mij of andere begeleiders altijd leuk te benaderen en is heel positief aanwezig! Een compliment door hem de derde stippenprijs te geven is daarom zeker geplaatst.

Groep 2a
Spannend, spannend en o zo spannend was het in groep 2a. Na een lange maar lastige winter was het duidelijk dat Jasper van Roon eerste is geworden! Maar de tweede en derde plaats was nog niet duidelijk, dus Djurre, Hannah en Rajeev mochten de strijd aan in een driekamp. Djurre pakte overtuigend de tweede plaats en Hannah werd derde! Het oefenen heeft zich afbetaald.

Voor de stippen waren sommige erg fanatiek in het schaken. Op nummer één kwam Fabricio, die naast veel traint ook vaak naar toernooien gaat! Ook Rajeev verdient zijn tweede plaats in de stippencompetitie door sterk mee te spelen in de competitie en naast het voetbal probeert mee te doen aan toernooien. Onze vaste gast Jorre is zo veel mogelijk aanwezig en schaakt altijd leuk mee en heeft daarmee de derde stippenprijs te pakken.

Groep 1
De nummer één was al vlot duidelijk en wist ongeslagen de eerste plaats te bemachtigen, netjes gedaan Donny Eikmans! Ook Stan wist zich staande te houden en werd tweede! Misschien dat Lavanan hoopte op een stippenprijs, maar ‘helaas’ hij is gewoon derde geworden tussen al die lange gasten. In de hoofdgroep zullen we je stippen extra aandachtig in de gaten houden ;-).

Deze groep zat dit jaar toch echt met top jeugdleden, die er niet aan twijfelde om goede feedback te geven. Daar was Jelle er zeker één van! Daarnaast is hij goed bezig met trainen en de GHC, dus verdient hij echt de eerste plek van de stippencompetitie. Ook Luca doet zijn ding en verdient de tweede plek. Naast het trainen weet hij zichzelf altijd heel positief te gedragen binnen de groep! Ook Lisa doet haar uiterste best om het goede te halen uit haarzelf, terugvechten en -bijten kan ze! De zak met M&M's en de derde stippenplaats verdient ze dus ook!

Hoofdgroep
Op naar de toppers in de jeugdcompetitie, want wie o wie zal toch winterkampioen worden? De derde plaats in de hoofdgroep was iniedergeval niet meteen duidelijk, want Lizzy en Silas moesten nog beslissingspartijen spelen. Ondanks de felle tegenstand van Silas, wist Lizzy toch deze strijd te winnen en pakte de derde plaats! De tweede plaats was duidelijk bemachtigd door Zayd door goed stand te houden tegen het overgrote deel van de hoofdgroep. Maar de kampioen van deze winter was heel duidelijk, zonder een vol punt weg te geven! Onze winterkampioen is namelijk Vinh! Vorig jaar al jeugdkampioen en een geweldig teamgenoot van het meesterklasser A-team, heeft hij zichzelf opnieuw bewezen! Kan iemand hem nog stoppen in de zomercompetitie?

Op naar het nieuwe zomerseizoen, met nieuwe kansen en nieuwe ervaringen! Er staat een hoop op de schaakagenda de komende maanden dus er is genoeg schaakplezier voor onze jeugdleden om aan mee te doen Ik kijk vooral uit naar het 26e J. de Kluyver toernooi bij ons in de boekenberg, dat zal zeker weer een feest worden!

Ik kijk ook weer met spanning toe hoe onze jeugdschakers hun fanatisme gaan invullen komend seizoen!