Inloggen

Inloggen

Afgelopen zaterdag was voor velen weer het eerste schaaktoernooi fysiek achter het bord, de Jeugdclubkampioenschappen voor de D-categorie t/m 12 jaar. Dit toernooi vindt normaal gesproken plaats in het voorjaar, maar vanwege de corona situatie is het verplaats naar 12 september. Voor onze twee Spijkenisse teams was het in een bekende omgeving, namelijk bij ons in de Boekenberg!

Beide teams namen het op tegen 9 andere teams van de RSB en de HSB in de strijd om de beste van hun regio te worden en een plek naar de landelijke kampioenschappen. Het was voor de meesten wel weer een tijdje geleden om achter het bord te zitten, maar na het lange beeldschermschaken was wel duidelijk te zien dat alle schakers er weer zin in hadden!

 

Het eerste team bestaat uit Lavanan Ponnaiya (4/7), Luca van Deelen (5/6), Stan van Maren (3/7) en Lisa Verbunt (5/7), met in de ochtend Dominick Burger (1/1) als invaller. Ze begonnen erg sterk door de eerste twee rondes overtuigend te winnen en in de derde ronde gelijk te spelen tegen de uiteindelijke kampioen, RSR Ivoren toren. Echter in de rondes daarna bleken Klim-op en SHTV een geduchte tegenstander te zijn en moesten ze tweemaal de matchpunten opgeven met een score van 3-1.

De top drie was helaas net misgelopen, maar met 9 matchpunten en 18 bordpunten wist het eerste team wel de vierde plek te claimen. Hiermee hebben ze een plekje afgedwongen naar de landelijke halve finale voor de D-categorie! De laatste keer dat Spijkenisse mee mocht doen is alweer 6 jaar geleden (met toen nog Vinh en Luka in het team), dus het is zeker een hele bijzondere prestatie!Op naar het het tweede D-team van Spijkenisse. Hier speelden het nog jongere team met Fabricio Both (2/7), Dominick Burger (3/6), Djurre Vermeij (5/7) en Rajeev Car (3/5), met in de ochtend Veerle van der Weide (1/3) als invalster. Het leek eerst of ze meespeelden voor spek en bonen, maar halverwege het toernooi bleek als snel duidelijk dat ze een geduchte tegenstander kunnen zijn.

Door 6 matchpunten en 13 bordpunten bij elkaar te verzamelen wist het team de gedeeld 6e plaats te behalen. Voor dit nog erg jonge team was dit een leuke en sterke start, want volgende week doet de helft van dit team ook weer mee in een E-team.

Bij de prijsuitreiking kregen alle schakers een certificaat en de topscoorder van elk team kreeg ook nog een beker. In het eerste team waren er twee topscoorders, Lisa en Luca met beide 5 punten. In het tweede team was dit Djurre met 5 punten. Op zaterdag 19 september zijn de jongste schakers aan de beurt en gaan de E-teams met elkaar strijden. SV-Spijkenisse is dan ook weer van de partij, waarschijnlijk met twee E-teams.

Website: https://www.messemaker-1847.nl/jck/ 

Spijkenisse D1: (Luca van deelen B2, Lavanan Ponnaiya B1, Stan van Maren B3, Lisa Verbunt B4)


Spijkenisse D2: (Djurre Vermeij B3, Fabricio Both B1, Dominick Burger B2, Rajeev Car B4)