Inloggen

Inloggen

Hallo allemaal,

Ondanks verwoede pogingen is het mij niet gelukt om 50% van de leden aanwezig te hebben op de Algemene Vergadering van11 september. Omdat tijdens de AV minder dan de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig was, konden de nieuwe statuten en het nieuwe huishoudelijk reglement niet in stemming worden gebracht. Daarom moest het bestuur een tweede algemene vergadering inplannen. Bij een tweede AV hoeft, voor het goedkeuren van de statuten, het aanwezigheidspercentage van ten minste 50% niet meer gehaald te worden. Dan moet er alleen de meerderheid van 2/3 van de stemmen, van de op dat moment aanwezige leden, zijn. Het Huishoudelijk Reglement wordt met een volstrekte meerderheid van stemmen goedgekeurd. Dat wil niet zeggen dat ik jullie aanwezigheid niet op prijs zal stellen. Hoe groter het aantal stemmen des te hoger de instemming van de leden.

De eerste algemene vergadering heeft helaas geen nieuwe secretaris en externe wedstrijdleider opgeleverd. In de bijlage kunt je de functieomschrijvingen van beide bestuursfuncties vinden. Voor meer informatie over deze functies kun je contact opnemen met de voorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of de penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Hierbij stuur ik jullie een herinnering dat jullie van harte uitgenodigd zijn om de tweede Algemene Vergadering bij te wonen.

De vergadering staat gepland voor morgen vrijdag 9 oktober 2020 om 20.00 uur. De verwachting is dat deze vergadering hooguit vijftien minuten zal duren. Daarna begint de reguliere seniorencompetitie.

De agenda:

  • Stemming Statuten en HR
  • Verkiezing van twee nieuwe bestuursleden voor de functies van secretaris en externe wedstrijdleider.

Tijdens de eerste algemene vergadering hebben de leden besloten om het huishoudelijk reglement op twee punten te wijzigen:

  • Artikel 7.4 (de term ‘aspirant-leden’ is vervangen door ‘jeugdleden jonger dan 16 jaar’);
  • Artikel 9.4 (de voorzitter van de trainingscommissie hoeft niet per se een bestuurslid te zijn).

Als je bij de vergadering aanwezig wilt zijn, dan moet je je aanmelden bij de ledenadministrateur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Als je niet bij de vergadering kunt zijn, dan hoeft je je niet af te melden. Je naam wordt dan op ‘afwezig met kennisgeving’ gezet.

Verder is jullie ook vast niet ontgaan dat de coronaregels weer zijn aangescherpt. Dat betekent dat er in een ruimte binnen maximaal 30 mensen zijn. Kinderen tellen mee.

MAAR, Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van je partij zo snel mogelijk naar huis gaat en niet blijft hangen.

Daarnaast is catering in de speelruimte niet toegestaan. Daarom hebben we ingevoerd dat iedereen, nadat je je handen hebt ontsmet, zelf de consumpties pakt. Er staat een bakje met wisselgeld om af te rekenen. Is er onvoldoende wisselgeld dan kun je je gebruik op een lijst noteren en verrekenen we dat later. Ook de gebruikte vaat moet zelf in de vaatwasser geplaatst worden.

Met vriendelijke groet,

Kees Verstraate

Voorzitter Schaakvereniging Spijkenisse