Uit de enquête is gebleken dat er weldegelijk interesse is voor de gezelligheidsavonden. De hoogst scorende activiteiten waren: Chess960 en Hand en Brein. Daarom wil ik u hierbij uitnodigen voor volgende week, op dinsdag 8 december, voor de eerste gezelligheidsavond.

Deze gezelligheidsavond zal van start gaan om 20:00 uur, waarbij eerst een korte introductie zal plaatsvinden. Vervolgens zal het schaakgedeelte van start gaan met 1 uur lang chess960 (2x 15min spellen). Na de spellen zal er de mogelijkheid zijn om samen de posities te bespreken betreft wat de beste openingszetten waren en waarom. Nadien wordt er ongeveer 1 uur lang hand en brein gespeeld (ongeveer 3-4 spellen met 5min+5sec increment). Voor hand en brein moedig ik u aan om van tevoren al een partner te zoeken waarmee u wilt samenspelen (dit is 2 tegen 2)!

Voor het chess960 gedeelte, zullen er zoals eerder genoemd 2 spellen gespeeld worden. Voor het eerste spel wordt de beginopstelling getoond in de mail en op Discord. U wordt aangemoedigd om de positie te bekijken en uw eigen openingstheorie voor de positie te verzinnen! De startopstelling voor het tweede spel van de chess960 zal pas bekend gemaakt worden op de gezelligheidsavond zelf, nadat het eerste spel gespeeld is.

De spellen zullen gespeeld worden op Lichess, dus zal het nodig zijn om een Lichess account te hebben: https://lichess.org/signup

Ik wil de gezelligheidavond proberen te houden op Discord, in de bijlagen (Discord tutorial in de mail) laat ik zien hoe u makkelijk de Discordgroep binnenkomt, via de browser Chrome, Safari, Edge of Firefox, gebruik de volgende link verzonden via de mail. Zoals uitgelegd is een Discord account niet nodig, maar wel handig voor toekomstige avonden! Daarnaast kan Discord dienen als een soort van digitale schaakvereniging, u kunt daar ten alle tijden afspreken met iemand om elkaar even te horen/zien terwijl u speelt. Probeer het vooral van tevoren even uit en laat eventueel een berichtje achter! Mocht er iets niet lukken laat Ariton of Alex iets weten.

Omdat er niet veel mensen ervaring hebben met Discord, zal er als back-up Zoom klaar staan: Als u interesse heeft in de gezelligheidsavond op 8 december om 20:00, vul dan graag de toegezonden enquête in, zodat ik vervolgens u de link kan toesturen voor de Zoom meeting. Let op: u hoeft geen account aan te maken voor zoom. Echter, als uw naam in zoom niet overeenkomt met een naam die bekend is bij de schaakvereniging, dan wordt u niet toegelaten. Als u niet wordt toegelaten en u weet niet hoe u uw naam kan veranderen, stuur dan een mail naar Alex of Ariton.

Ik kijk er naar uit om jullie te zien en of te horen! Als er voor maandag 7 december niet meer dan 10 aanmeldingen zijn, dan zal de gezelligheidsavond niet doorgaan en zal er gekeken worden naar een andere datum.  Als u nog vragen of opmerkingen heeft, mail dan graag naar de secretaris of Ariton.