Na het goede begin van het Spijkenisser online bekerteam in de eerste drie wedstrijden (zoals bekend alle drie gewonnen!) was zaterdag 17 april de dag van de waarheid!
Zou het jeugdige team (het jongste Spijkenisser bekerteam ooit?) zich weten te plaatsen voor de knock-out-fase of zou het gebrek aan wedstrijdritme en wellicht ook routine het team de das omdoen en zouden de spelers bezwijken onder de immense druk?

De voortekenen beloofden weinig goeds, Maurits van der Linde meldde zich de avond ervoor af wegens familieverplichtingen,  Rick Lahaye kon helaas niet invallen en zijn broer Jordy was niet helemaal 100%.
Grote inwendige spanningen en een slechte nachtrust bij teamlijder Erik Both, die erover dacht om dan maar een beroep te doen op Julia (van Maurits), Thomas (van Désiree) of een ander jong talent. Maar uiteindelijk besloot hij maar zelf als kop van jut te gaan fungeren.
Geen rustige zaterdagmiddag in het zonnetje op de bank, maar keihard aan de bak en de hersens tot het uiterste pijnigen.

In ronde 4 was het niet te onderschatten PSV/DoDO/Barneveld de tegenstander en dat bleek een harde dobber te zijn. Gelukkig niet voor Ansh Jakhari die onverstoorbaar aan bord 4 doorging met winnen en ook nu weer 2-0 toevoegde aan de totaalstand.
Bekerdebutant Job aan bord 3 voegde hier een keurige 1-1 aan toe, zodat de beslissing aan de twee tobborden moest vallen.
Erik aan bord 1 probeerde van alles, een kwaliteitsoffer in de eerste partij en een harakiri-aanval in de tweede maar in beide gevallen kreeg hij het lid op de neus 0-2…..
Toen moest Joey Brokaar na in de eerste partij een remise te hebben gescoord een remisestelling zien te winnen om tenminste nog een 4-4 uit het vuur te slepen.
Helaas, helaas, hij probeerde van alles, kreeg lasogen van naar het scherm turen, maar moest in remise berusten en verzuchtte na afloop “Geen idee wat ik aan het doen ben” haha, :), leuk hè, dat schaken.  Resultaat 3,5 – 4,5 in ons nadeel.

Maar niet getreurd, we hadden alles nog in eigen hand, een digitale peptalk van de teamleider, diep ademhalen en gewoon weer opstaan en weer doorgaan!
Na een pauze van 20 minuten stond het sympathieke team van ESG (de eerste Goirlese schaakclub) op het menu.
Het wordt een beetje saai, maar het blijft gewoon knap, Ansh won weer zijn beide partijen!
En ook Job droeg zijn steentje bij met een 1-1, terwijl Erik weer hard aan het ploeteren was, al was een snelle stukwinst in de eerste partij wel erg welkom. Na een foutje van zijn tegenstander won hij in de tweede partij de dame en dat voordeel wist hij na enige avonturen te verzilveren, 2-0.
Hierdoor  was Spijkenisse verzekerd van de matchwinst!
Joey was wederom als laatste bezig, een echte liefhebber, was erg dicht bij een 1,5 – 0,5 overwinning maar kwam uiteindelijk in een remise toreneindspel (pleonasme?) terecht en moest genoegen nemen met 1-1.
Maar hierdoor was de einduitslag wel 6-2 in ons voordeel en waren we zelfs nog poulewinnaar omdat grote concurrent UVS (met Daniël Zevenhuizen in de gelederen) slechts 4-4 speelde.

Een prima prestatie van dit jonge team, dat belooft wat voor de toekomst, kijken of ze op zaterdag 1 mei dit succes kunnen voortzetten in de knock-out-fase!

| eindstand poule J |