Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 560

In Memoriam

 

Vandaag bereikte mij het trieste bericht dat op dinsdag 24 augustus 2021 Ir. Ron Versnel op 90-jarige leeftijd is overleden. Ron was sinds 1 januari 1974 lid van Schaakvereniging Spijkenisse en was met 47 jaar recordhouder.

Ron was een vrolijke en oprechte man die zijn Indische afkomst niet verloochende.

Ron heeft zich door de jaren heen als een uitdrager van de schaaksport gekenmerkt. Hij heeft jarenlang op de Immanuëlschool, later de Marimba honderden kinderen de beginselen van de schaaksport bijgebracht. Hieronder bevond zich ook Tony Zhang, die later één van onze sterkste clubspelers is geworden. Ook ging Ron spelen met de jeugdige gedetineerden in de Hartelborgt.

Ron kwam op onze clubavonden voor de gezelligheid en om een fijn potje te schaken.

Ron startte zijn carrière als ingenieur meet- en regeltechniek bij de Papierfabriek in Maastricht maar verhuisde naderhand naar de Randstad waar hij zijn carrière voortzette bij de Windmill in Vlaardingen en sloot zijn werkzame leven af bij AMEC in Schiedam. Ron werd benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Ron laat een vrouw, twee dochters, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen na.

Het bestuur en de leden van de Schaakvereniging Spijkenisse wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Wij voelen ons vereerd dat wij Ron hebben mogen kennen voor wie hij was en we zullen hem heel erg gaan missen.


Kees Verstraate, Voorzitter