Inloggen

Inloggen

Op maandagavond 29 oktober ging een Spijkenisser (hoewel inmiddels elders woonachtig smile) viertal op pad naar het centrum van Amsterdam om in het illustere Café Batavia 1920 de strijd aan te binden met derdeklasser Fischer Z. Dit in het kader van de eerste ronde van de KNSB-beker.

Gezien het “klasse”- en ratingverschil had dit een eenvoudige overwinning moeten worden en aan het slot van de avond stond weliswaar 3-1 op de borden, maar van een walk-over is zeker geen sprake geweest.
Rond 22:00 uur verwachtte teamleider Ricardo een 2,5 – 1,5 overwinning: “Rick zou waarschijnlijk winnen (dacht ik). Joey had een aanval op de koningsvleugel en dit zag er kansrijk uit. Maurits en ik zouden, naar mijn inzicht, remiseren of verliezen. We stonden allebei niet zo best, dus ik had hier maximaal 1 uit 2 verwacht”.

Uiteindelijk viel alles de goede kant op voor Spijkenisse. Kopman Rick won inderdaad, Maurits wist met een pion minder remise te maken en de aanval van Joey sloeg door toen zijn tegenstander zijn koningsstelling ernstig verzwakte. Mooi afgemaakt door KNSB-Bekerteamdebutant Joey!Ricardo zat niet lekker in de partij en schakelde na een moeizame opening over op plan B: het initiatief van zijn tegenstander neutraliseren en remise maken. Dat lukte met enige tactische finesses toch nog vrij eenvoudig en bij een 2,5 – 0,5 tussenstand werd zijn remisevoorstel direct aanvaard.Fischer Z            2088 - Spijkenisse           2209 1 - 3
Blaauw , C. (Casper)       2201 - Lahaye , R.R. (Rick)       2384 0 - 1
Voorthuijsen van, P.W. (Peewee) 2100 - Klepke , R.M. (Ricardo)     2234 ½ - ½
Neufeglise , H.J. (Herman)    2053 - Linde van der, M.C.A. (Maurits) 2214 ½ - ½
Dijk van, A.G. (Bram)      1999 - Brokaar , J. (Joey)       2003 0 - 1
In de tweede ronde staat eersteklasser Zukertort Amstelveen op het menu. Dit betreft een thuiswedstrijd die voor 9 december gespeeld dient te worden en belooft een spannend spektakel in de Boekenberg te worden!