Online activiteiten op Lichess

Elke vrijdagavond online schaken:

Teampagina Senioren (20:00 - 22:00 uur): https://lichess.org/team/schaakvereniging-spijkenisse
Teampagina jeugd (18:30 - 19:30 uur) : https://lichess.org/team/sv-spijkenisse-jeugdafdeling

Afgelopen zaterdag stond de vijfde ronde van de competitie op het programma. SV Spijkenisse 1 moest spelen tegen Voorschoten 1. Aangezien wij onderaan staan, konden wij de matchpunten goed gebruiken. Helaas ging alleen deze wedstrijd ook verloren. Op de cruciale momenten weten wij jammer genoeg niet de punten te pakken. Een verloop van de wedstrijd per bord:

Zelf mocht ik op bord 1 met wit tegen Mees van Osch. In een lastige partij vlogen de kansen over en weer. In ruil voor een pion creëerde ik een aanval op de koningsvleugel. De computer was niet heel enthousiast over het offer, maar het bood wel veel praktische kansen voor mijzelf. Uiteindelijk wist Mees niet de juiste voortzetting te vinden en won ik de partij in het eindspel.

Zaterdag 14 december stond alweer de vierde ronde van de landelijke competitie op het programma. Deze keer moest het 1e team van Spijkenisse tegen Vianen. Als hekkensluiter konden wij de punten zeker gebruiken. Helaas viel het geluk niet onze kant op. Er waren kansen en halverwege stonden wij er voor mijn gevoel goed voor, maar op de cruciale borden viel de uitslag verkeerd. Een verslag van de wedstrijd per partij:

Op zaterdag 2 november stond de tweede KNSB wedstrijd voor Spijkenisse 1 op het programma tegen UVS 1. Door het vaderschap van Maurits en de afwezigheid van Djad hadden we twee invallers. Dat waren Steven de Wilde en Steyn de Lange.

Aan het begin van de wedstrijd ging het nog redelijk gelijk op. De eerste die klaar was was Jordy Lahaye. Op bord 3 wist hij in een degelijke partij al vrij snel remise overeen te komen. Op bord 4 verloor Daniël Zevenhuizen. Het was niet helemaal zijn dag. Hij kwam vanuit de opening al gauw minder te staan, verloor 2 pionnen en moest daarna al snel opgeven. Ook Wilmar op bord 7 kwam al snel minder te staan na de opening. Eerst verloor hij een pion en later een kwaliteit. Hij probeerde er nog remise uit te halen, maar dat bleek een onmogelijke opgave. Even later verloor ook Steyn de Lange op bord 9 en zo stond het dus al snel 1/2 - 3 1/2 voor UVS.

Het schaakseizoen is weer begonnen. Jordy en ik hebben het teamleiderschap van Gijs na vele jaren trouwe dienst overgenomen. Talent willen wij de kans geven. Djad en Ansh zijn daardoor vaste teamspelers geworden en debuteren als vaste krachten in het 1e.

We spelen in de eerste klasse B. In vergelijking met vorig jaar is de klasse veel sterker geworden. Het wordt dus hard knokken voor SV Spijkenisse om ons te handhaven.  De eerste ronde stond een uitwedstrijd tegen Stukkenjagers 1 op het programma. Helaas verloren wij met 6-4.

Een verslag per partij hieronder: