Op zaterdag 24 november speelde SV Spijkenisse 1 thuis tegen Venlo in de landelijke 1ste klasse. De wedstrijd verliep als volgt:

De wedstrijd begon goed met een gestroomlijnde overwinning van Rick, hij kreeg al snel groot voordeel en maakte het efficiënt af. Désiree heeft haar degelijkheid weer teruggevonden na de wedstrijd in Leiden en voegde hier een nuttig halfje aan toe. De aanvalsopzet van haar tegenstander leek dreigend, maar ze neutraliseerde dat vakkundig.
Toen brak er een zeer vruchtbare periode aan voor SV Spijkenisse 1, er stroomden drie volle punten binnen. Jordy had na zo’n vijftien zetten theorie een klein voordeeltje en in de tactische mêlee raakte zijn tegenstander de draad kwijt en verloor beslissend materiaal. Wilmar stond in een Benko-gambiet een pion achter, maar worstelde zich langzaam maar zeker los en won de pion terug. Met torens en paard toverde hij zijn tegenstander zo veel problemen voor, dat ook hier al snel een vol punt bij te schrijven was.
In de partij van Maurits pakte een pionverlies heel goed uit. Hij kreeg een vrije a-pion en druk met twee torens over de c-lijn en toen zijn tegenstander zijn torens deplaceerde, ging het bijna vanzelf. Al ging het op de beruchte 40ste zet bijna fout, gelukkig zag zijn tegenstander de reddende ruil niet. Invaller Fabian bracht de Spijkenisser fans helemaal uit hun dak. Met wat tactische grapjes wikkelde hij af naar een stelling met lopers van ongelijke kleur en zwart gaf al gauw zijn winstpogingen op.

Hiermee was de stand 5-1 voor SV Spijkenisse en was het eerste matchpunt al binnen. De vraag was of hier nog een tweede matchpunt aan kon worden toegevoegd.
Joey zat niet lekker in de wedstrijd, toch kreeg hij wat kansjes op voordeel, maar toen hij die niet pakte, kreeg hij een moordende aanval over zich heen en was er geen redden meer aan. Ook Tony zat te zweten in een slechte stelling met een pion minder en ondanks verwoede pogingen kon hij het niet droog houden.
De spanning was bijna niet meer te snijden…..

Gelukkig bracht de partij van Erik het verlossende halve puntje. Na een aparte opening (erg lelijk volgens sommigen) kreeg hij toch goede winstkansen (zoals vriendje Stockfish hem later thuis liet zien). Maar hij zag het niet en in een poging om remise te forceren kwam hij eigenlijk verloren te staan. Zijn tegenstander zag het blijkbaar ook niet zo scherp meer en wikkelde af naar een eindspel met lopers van ongelijke kleur dat potremise was. De vlag kon uit, de Chinees besteld door teamleider Gijs, want de 5,5 bordpunten en twee matchpunten waren binnen! Dat Ricardo er nog een lekker toetje aan toevoegde door een hele slechte stelling toch nog heel knap remise te houden door stug en taai verdedigen, maakte de feestvreugde nog groter!

Door deze 6-4 overwinning staan we nog steeds op de tweede plaats in de Eerste klasse B. Wie had dat aan het begin van het seizoen gedacht?

De gedetailleerde uitslag en stand is te vinden op: