Afdrukken
Categorie: KNSB team 1
Hits: 513
Op zaterdag 2 november stond de tweede KNSB wedstrijd voor Spijkenisse 1 op het programma tegen UVS 1. Door het vaderschap van Maurits en de afwezigheid van Djad hadden we twee invallers. Dat waren Steven de Wilde en Steyn de Lange.

Aan het begin van de wedstrijd ging het nog redelijk gelijk op. De eerste die klaar was was Jordy Lahaye. Op bord 3 wist hij in een degelijke partij al vrij snel remise overeen te komen. Op bord 4 verloor Daniël Zevenhuizen. Het was niet helemaal zijn dag. Hij kwam vanuit de opening al gauw minder te staan, verloor 2 pionnen en moest daarna al snel opgeven. Ook Wilmar op bord 7 kwam al snel minder te staan na de opening. Eerst verloor hij een pion en later een kwaliteit. Hij probeerde er nog remise uit te halen, maar dat bleek een onmogelijke opgave. Even later verloor ook Steyn de Lange op bord 9 en zo stond het dus al snel 1/2 - 3 1/2 voor UVS. 

Lagen er dan nog punten in het verschiet? Helaas te weinig. Ook Ricardo werd op bord 1 rustig van het bord geschoven door de sterke speler Lukas van der Linden. Gelukkig wist Rick Lahaye op bord 2 ons eerste punt te scoren. In een creatieve opening wist Rick in het middenspel te profiteren van een fout van de tegenstander. Dit voordeeltje gaf hij niet meer weg en zo scoorde hij zijn tweede punt uit twee wedstrijden en ligt hij op koers voor een norm. Niet veel later moesten zowel Joey Brokaar als Ansh Jakhari het onderspit delven. Joey was nog aardig uit de opening gekomen, maar de techniek van zijn tegenstander werd hem helaas fataal. Ans gaf in het middenspel een stuk weg, waardoor het erg lastig werd om de partij nog te keren. 


Inmiddels hadden we dus al verloren en waren Steven de Wilde en Erik Both nog bezig. Steven wist lange tijd een gelijke stelling te houden tegen een 2200+ speler. Uiteindelijke moest ook Steven de tegenstander feliciteren met de overwinning. Tot slot Erik Both. Hij speelde een prima partij. Helaas mistte hij op zet 38 de winst. Om uiteindelijk het punt de delen. Hiermee kwam de terechte uitslag op 2-8 voor UVS 1. Gelukkig spelen we binnenkort derde wedstrijd van het seizoen en dan kunnen we ons revancheren.

Tussenstand : https://knsb.netstand.nl/divisions/view/140