Zaterdag 14 december stond alweer de vierde ronde van de landelijke competitie op het programma. Deze keer moest het 1e team van Spijkenisse tegen Vianen. Als hekkensluiter konden wij de punten zeker gebruiken. Helaas viel het geluk niet onze kant op. Er waren kansen en halverwege stonden wij er voor mijn gevoel goed voor, maar op de cruciale borden viel de uitslag verkeerd. Een verslag van de wedstrijd per partij:

Als eerste was Wilmar Meijer klaar. In de opening zag hij met zwart een combinatie over het hoofd. Hij zag geen enkele verdediging meer en gaf op. We stonden al vroeg op achterstand. Ricardo moest spelen tegen GM Berelovitsch. De gehele partij wist hij een iets betere stelling te houden. Hij won een pion, maar het was een stelling met ongelijke lopers. Dat is moeilijk om verder uit te bouwen naar winst. Na een remiseaanbod besloot hij daarom om deze aan te nemen. Een prima prestatie! Maurits mocht op bord 3 tegen IM Odendahl. Maurits kreeg zijn gewenste geïsoleerde pion en voelde zich als een vis in het water in deze dynamische stelling. Na een leuke combinatie wist hij zijn tegenstander licht onder druk te zetten, maar niet voldoende voor winst. Ook Maurits wist een nette remise te noteren. Op bord 9 speelde Djad met zwart een interessante koningsindische partij. Helaas wist hij geen potten te breken. Zijn tegenstander won uiteindelijk de partij. Daniël speelde een opening waar hij moest oppassen zijn dame niet te verliezen. In een lastige stelling wist hij uiteindelijk toch zijn tegenstander te slim af te zijn en won de partij. Joey wist een nette remise te halen tegen een op papier sterkere tegenstander. Ansh speelde ook een uitstekende partij. In de opening wist hij al snel een betere stelling te krijgen. Hij won een pion, maar zijn tegenstander speelde het iets slimmer richting het eindspel. In het eindspel kon het alle kanten op, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in remise. Zelf verloor ik helaas. Na de opening was ik tevreden met mijn stelling. Ik kwam gewonnen te staan, maar koos de verkeerde voortzetting. Ik blunderde toen alleen en zag een zet over het hoofd. Mijn tegenstander maakte het daarna netjes af. Bij Jordy had er ook meer ingezeten. Helaas zag hij op het belangrijkste moment niet de goede zet en verloor ook hij. Erik was als laatste klaar. Als team hadden we al verloren, maar hij wist nog goed af te sluiten. In een ver eindspel wist hij gebruik te maken van zijn vrijpion. Eindstand: 6-4 voor Vianen.

Als team staan wij nu na vier ronden stijf onderaan met 0 matchpunten. In 2020 zullen wij aan de bak moeten om degradatie te voorkomen.