Inloggen

Inloggen

Het speellokaal was de kantine van een woonzorglocatie voor ouderen, gelegen in de Rotterdamse wijk Schiebroek. De koffie stond klaar en de frisdrank mocht eigenhandig gepakt worden. Gaarne een streepje zetten en zelf afrekenen op het schoteltje.
Dat het een locatie voor ouderen was, werd snel duidelijk toen we binnen traden. Joey was veruit de jongste van de aanwezigen. Terwijl de overige verenigingen aan het “afbouwen” zijn, is het bij Erasmus gezellig druk. Ook de locatie was niet verkeerd. De biljartzaal was afgeschermd en er was zelfs een nostalgische woonkamer ingericht, met op de kast een driewieler (waarvan de laatste eigenaar ook al aardig grijs zal zijn). De televisie met scherm en afgerond beeldscherm had zelfs een ingebouwde radio (wat deze grijsaard nog nooit heeft gezien heeft en wij keken thuis toch ook al zwart/wit). Wel stond het wijnrek op slot.
In een beetje vreemde wedstrijd, meestal wordt er tot laat in de avond op meerdere borden doorgespeeld, waren er maar liefst drie partijen binnen twintig zetten beëindigd. De reden daarvan was dat Joey (met wit) zijn partij snel in de aanval won. Een torenoffer op h7 was te veel voor de Erasmiaanse verdediging. De vraag blijft of het allemaal wel correct was of dat de tegenstander zich liet afbluffen. Hoogstwaarschijnlijk was de laatste zet van Joey niet de beste, doch wel de snelste weg naar de overwinning. 1-0
Vervolgen boden Rick en Fabian in hun partijen remise aan. Dat werd zonder enig overleg geaccepteerd. 2-1
Wilmar hoefde dus alleen maar remise te spelen en de acties over te laten aan de zwartspeler. Met een zwakte op d4, verkregen na een voor mij “vreemde moderne” Caro Kann, kwam zijn tegenstander inderdaad in actie, maar wel in tijdnood en hij kwam daardoor twee pionnen achter en liep in een eeuwig schaak mechanisme, zodat wij om half twaalf met een goed gevoel naar huis af konden reizen. 2,5-1,5
Het is nu nog even afwachten waar de FINALE gespeeld gaat worden en wie de tegenstander wordt. Het laatste nieuws is op de RSB-site te volgen.

   Erasmus                   2033 - Spijkenisse               1993 1½ - 2½
1. Wim Westerveld          z 2087 - Joey Brokaar            w 1999 0  - 1
2. Andrzej Pietrow         w 2046 - Fabian van Buuren       z 1924 ½  - ½
3. Olivier Vrolijk         z 1976 - Wilmar Meijer           w 2050 ½  - ½
4. Marvin Dekker           w 2023 - Rick van der Pluijm     z 2000 ½  - ½


| speelschema |